By K. Nagellak

IMG_4613[1]Soms wordt mij wel eens gevraagd of ik iets verzamel: voetbal plaatjes, puntenslijpers, gummetjes in de vorm van dieren. Meestal antwoord ik dan nee. Misschien moet ik mijn antwoord eens herzien want ik bedacht me laatst dat als ik van een ding graag verschillende kleuren in huis heb, namelijk nagellak!

Uiteraard wel proefdiervrij en liefst ook 5-free, dat betekent dat de 5 schadelijkste stoffen in die je nog wel in de reguliere nagellak vind er niet in zitten. Deze nagellak van By K. is zelfs vrij van 11 schadelijk stoffen namelijk: tolueen, ftalaten (DBP), formaldehyde, formaldehyde hars, kamfer, benzofenon, siliconen, propyleenglycol, ethanolamine, xyleen en parabenen. Het merk is nog vrij onbekend in Nederland maar ik denk dat daar wel verandering in gaat komen. Het is dus proefdiervrij (leaping bunny logo, PETA cruelty free logo) veganistisch, vrij van flink wat schadelijke stoffen en het lakt heel prettig. Ook heel belangrijk.

Van de mint kleurige (Glacier 79) die mij een beetje aan de kleur van de doosjes van dat grote sieraden merk Tiffany & Co doet denken had ik maar een laagje nodig om mijn nagels mooi egaal te bedekken. Van de glitter nagellak (Blue Lagoon 81 en Waterfall 80) heb ik meer laagjes gebruikt omdat ik het mooi vind om mijn nagels echt helemaal bedekt te hebben met glitter. De Blue Lagoon kleur heeft bijna een soort 3d effect door het blauw, het lijkt in bepaald licht wel een beetje parelmoer en de Waterfall kleur heeft een beetje structuur, als je met je vinger over de nagellak gaat voel je de glitter.

IMG_0252[1]Ik vind ook dat de nagellak mooi blijft zitten, bij sommige merken die wat minder agressieve stoffen bevatten vind ik dat de nagellak snel bobbelig word of dof. By K. heeft dat naar mijn mening niet. Ook springen er niet snel stukjes af, het houdt goed. Wat ik ook prettig vind: als je er wel voor kiest om het te verwijderen gaat het er wel zonder teveel poetsen in een beweging met een wattenschijfje af.

By K. doet zijn best om de collecties zo veel mogelijk af te stemmen op de laatste mode trends. Er zijn naast deze drie kleuren die ik vandaag besprak dus nog meer opties, zowel met glitter als zonder. Je vindt de nagellak in de Benelux alleen bij Druantia. Druantia heeft een webwinkel en een winkel in Lier

Posted by on 23 januari, 2015

2 Comments

  • Carolijn

    23 januari, 2015

    nice! Daar ga ik ook eens naar kijken 🙂

LEAVE A COMMENT