BOON bapao’s


BOON heeft iets nieuws. BOON Bapao’s. Nou ken ik al bapao’s met bonenvulling namelijk die van de toko met rode-bonenspijs erin. Soms in de vorm van konijntjes. Dat zijn zoete bapao’s en dit zijn hartige dus daar houdt de vergelijking wel op. BOON kun je trouwens nog kennen van deze blogpost waarin ik hun bonen uitprobeerde. Goed wat vind ik van de BOON bapao’s? 

Drie verschillende soorten BOON bapao’s

Er zijn drie verschillende kleuren met die verschillende smaken. Ze zijn 100% plantaardig, veganistisch dus. Het deeg voor de broodjes bestaat deels uit groente, dit is ook waar de felle kleur van afkomstig is. Er is een rode bapao met chilivulling, een gele bapao met sate- en een groene met een ketjapvulling.  Elke bapao bevat 40% groenten. Naast dat het broodje zelf dus deels van groente is gemaakt (waar je overigens niet echt iets van proeft), is de vulling ook op basis van groente. En duidelijk herkenbare (hele) bonen natuurlijk, het zijn tenslotte BOON producten.

Je bereid de bapao’s in de magnetron of in de stoompan. Ik heb geen magnetron dus ik stoomde ze in de stoompan. Na 9 minuutjes stomen, zijn de bapao’s klaar om gegeten te worden.

Chili bapao

Deze bapao bevalt me wel. De chilivulling is totaal niet heet. Dat zegt iets, want ik sta bij de minste chili al volledig in brand ondanks mijn pogingen om aan chili te wennen. Het rode broodje is gekleurd door de toevoeging van rode biet.

Sate bapao

De satevulling zit in het gele, op pompoen gebaseerde broodje. Op zich een lekker broodje, maar de satesmaak komt niet duidelijk als zodanig herkenbaar naar voren. Wat mij betreft mogen er wel iets meer pinda’s in.

Ketjap bapao

De lekkerste van de drie broodjes vind ik de ketjap versie (de spinaziegroene bapao). Deze heeft een prettige en smakelijke ketjapvulling, die duidelijk naar voren komt en het beste past bij deeg eromheen.

BOON vind je bij Jumbo en Plus

Tot nu toe was er altijd maar een bapao met vegetarische vulling die ik lekker vond. Zo eentje met nepgehakt (van Jumbo). Voor andere dumplings met hartige- en zoete vulling moest ik al gauw in de vriezers van de toko op zoek naar iets met een wazig Aziatisch etiket, waarvan je uiteindelijk nooit precies weet wat het is. Ik vind het dus prettig dat er weer een extra lekkere vegetarische, zelfs veganistische bapao-optie is bijgekomen. Ik heb trouwens nog nooit een BOON burger geprobeerd, misschien toch eens proberen.

Deze BOON bapao’s vind je trouwens in de winkels van Jumbo en Plus. Voor meer informatie over BOON ga je naar hun BOON bonen website.

Posted by on 31 juli, 2018

LEAVE A COMMENT