Donny craves plantbased cookies

Donny Craves Koek @ Lauriekoek.nlBij Donny Craves, bij menigeen bekend van de heerlijke veganistische roze koeken hebben ze nu iets nieuws: American cookies in de smaken appeltaart, pecan karamel zeezout en chocolade met chocoladestukjes. Net als bij de roze koeken zit er in deze cookies groente verwerkt en ja deze cookies zijn ook vegan. Voor het nieuwe koekhappen.

Chewy

Ik kreeg drie varianten opgestuurd, ze vielen op de mat net toen ik zin had in iets zoets, dus dat kwam goed uit. De koeken hebben een zachte chewy structuur. Het zijn American cookies volgens de omschrijving en ik kan nergens vinden of die helemaal zacht horen te zijn. De meningen die ik online kan vinden verschillen nog al, net als de recepten en ingrediënten. Ik vind ze naar mijn persoonlijke smaak een beetje te zacht, ik verlang bij zo’n koek toch wel naar een beetje krokantheid aan de buitenkant. Die is er helemaal niet.

Uiteraard heb ik alle drie de koeken geprobeerd. In alle koekjes zit gelukkig wel iets van structuur. Dat hebben ze echt nodig anders zou het saai eten zijn. Donny Craves Koek @ Lauriekoek.nl

Pecan karamel zeezout

Naar deze koek was ik het meest benieuwd. Ik dacht dat het mijn favoriet zou zijn, maar het viel mij een beetje tegen. Het is een overwegend zoete koek, maar ik proefde geen karamel en ook geen zeezout. Gelukkig zaten er wel stukjes pecan in.Donny Craves Koek @ Lauriekoek.nl

Chocolade met stukjes

De chocoladekoek had helaas geen heel sterke chocoladesmaak, maar gelukkig ook hier zijn het de stukjes (in dit geval chocolade) die er nog wat van maken.Donny Craves Koek @ Lauriekoek.nl

Appeltaart

Mijn favoriet van de drie nadat ik ze allemaal aan een smaaktest had onderworpen was (onverwacht) de appeltaartvariant. Deze koek heeft een lichtkruidige smaak en een zoetigheid die in die combinatie ook echt aan appeltaart doet denken.Donny Craves Koek @ Lauriekoek.nl

Koek vol goeds?

De koeken hebben geen duidelijke margarinesmaak. Er zit wel gehard plantaardig vet in, maar geen palmolie wat wel weer goed is, want heel veel veganistische opties die je in het koekvak in de supermarkt vindt bevatten dit helaas wel. Het is ook goed dat de groente die in de koeken gered is en aan deze koeken wordt toegevoegd zodat het niet verloren gaat. Het maakt dat eiwit en vezels in de koeken zitten. Hoewel ik over het algemeen geen koek eten voor mijn gezondheid. Er zit uiteraard wel suiker in de koeken, anders zijn het echt geen koeken naar mijn mening.

Geef mij maar roze koeken

Voor de roze koeken van Donny Craves mag je mij altijd wakker maken. Die zijn erg lekker. Deze koeken vind ik niet bijzonder genoeg om er nog een keer een te kopen. Ik zou dit zelf ook geen American cookies noemen, eerder gewoon koeken. Ik heb zeker ook goede vegan American cookies gehad, dus ik weet dat die bestaan.

Je kunt de koeken van Donny Craves bestellen op de website van Donny Craves

Posted by on 6 november, 2020

LEAVE A COMMENT