Boekrecensie: Vegan party food

Boekrecensie: Vegan party food @ Lauriekoek.nl
Vegan party food biedt 60 feestelijke recepten. Nee niet alleen voor de decembermaand, denk aan een date, een brunch of een verjaarsfeest. Alles helemaal plantaardig en dat niet alleen, alles is ook nog eens bijzonder kleurrijk.

Party

In het voorwoord vertelt Jason Tjon Affo dat in Vegan party food zijn favoriete gerechten staan. Net als in zijn eerste boek Vegan soul food haalt hij veel van zijn inspiratie uit de Surinaamse keuken. Hij kijkt als kind altijd uit naar feestjes, waar je gegarandeerd met een bakje leftovers vertrok en wil deze ervaring doorgeven. Hij geeft menu tips en geeft aan dat je ook goed aan de verlichting moet denken. Bij het boek hoort ook een playlist, in het boek staat daarvoor een Spotifycode.

De recepten in het boek zijn ingedeeld in 7 hoofdstukken met een eigen thema. Verjaardag, een intiem moment, cocktails en zelfs een morningafter hoofdstuk. Door het hele boek heen vind je foto’s van feestjes en vrolijk gedekte tafels vol met dito gerechten. De vormgeving van het boek is minstens zo vrolijk, alles past uitstekend bij elkaar. Het doet me ergens ook aan Nomnomnom van Vette sletten denken.
Boekrecensie: Vegan party food @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Vegan party food @ Lauriekoek.nl

Surinaamse invloeden

De recepten zijn van alle markten thuis. Ik zie inderdaad Surinaamse invloeden, hete masala kip met kouseband, hete masala zuurkool, roze huzarensalade, saoto soep, bara, oh en Surinaamse nasi. Al staan er ook recepten in die hun roots hebben in andere landen. Zoals veganisu, een teramisu, foccascia, pecan-walnotenbaklava en yaki onigiri. Er staan ook recepten in die ik als typisch Nederlands zou bestempelen, zoals stoofperen, griesmeelpudding en zelfs de tompouce. Jason heeft overal zijn eigen stempel op gedrukt. Zo is de room van de tompouce groen, in de pudding zit bakbanaan en de stoofperen zijn paarsblauw.
Boekrecensie: Vegan party food @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Vegan party food @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Vegan party food @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Vegan party food @ Lauriekoek.nl

Makkelijke en moeilijke recepten

Ik geloof dat het idee is dat je je voor feesten en partijen zo slooft dat je zelf amper iets van het feest meekrijgt. Ik geloof dat dit boek wel meevalt. Je kunt sowieso zelf eerst een gerecht maken om te oefenen en om uit te proberen of het lekker is voor je het voor een groep gasten maakt. Er zijn bewerkelijkere recepten zoals gevulde dumplings maar ook recepten die je in een hand omdraai op tafel zet of die je voor kunt bereiden.
Boekrecensie: Vegan party food @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Vegan party food @ Lauriekoek.nl

Veganistisch

Omdat het kookboek helemaal veganistisch is wordt er hier en daar gebruik gemaakt van vervangers zoals veganistische kaas, margarine of edelgist. Ook komt er af en toe nepkip of speckjes voor. Niet altijd in ieder recept maar zeker wel hier en daar. Voor sommige ingrediënten is het handig om een toko te bezoeken, zoals bakbanaan, miso, tempeh of gochu garu. Er zijn supermarkten die het ook verkopen maar bij de toko hebben ze dit soort items altijd, of je bestelt online.

Als je graag feestjes geeft. is Vegan party food het boek voor jou. Met de recepten in dit boek maak je indruk op je gasten en met de kleurrijke opties zoals de stoofperen geef je ze iets om over te praten. Vegan party food maakt ook dat ik mijn presentatie meer onder de loep wil nemen. Kandelaars met gedraaide kaarsen? Een handje eetbare bloemen? Bij twijfel gewoon doen.Boekrecensie: Vegan party food @ Lauriekoek.nl

Vegan party food
Jason Tjon Affo
Uitgeverij Becht
€22,99

Posted by on 7 december, 2021

LEAVE A COMMENT