Boekrecensie: Delicious. Hét Saladeboek

IMG_5428[1] Nu de lente weer in het land is, krijg ik ook zin in andere gerechten. Waar ik tijdens de koudere periode liever warme gerechten eet zoals curry’s en soep, is het nu tijd voor meer salades. Dit boek, van het bekende culinaire tijdschrift Delicious, bevat heel veel saladerecepten, die volgens mij allemaal al eerder in het tijdschrift zijn verschenen. Ze zijn nu in elk geval gebundeld tot een boek.

De recepten zijn ook afkomstig van verschillende auteurs. Er zijn 8 verschillende hoofdstukken waarvan de hoofdstukken vis en vlees de minst interessante zijn voor vegetariërs. Al kom je met de kip stuckjes en de visvrije tonyn van de Vegetarische Slager een heel eind, is mijn ervaring. De hoofdstukken, fruit, groente, granen en kaas zijn wel grotendeels geschikt voor de geenvleeseter. Alle vegetarische opties zijn aangegeven met een v. Er is ook nog een hoofdstuk gewijd aan broodjes bakken, omdat brood goed bij salade past.
IMG_5431[1]
Misschien vraag je je nu af: Die salades hè? Die zijn toch niet allerlei variaties op salade geitenkaas? Daarop kan ik gelukkig antwoorden: Nee, dat zijn ze niet. Een van de constateringen die je als vegetariër in je leven doet, is dat er bij veel te veel restaurants zo’n salade op de kaart staat. Het laatste wat je dan wil is die steeds opnieuw thuis maken.
IMG_5435[1]
De recepten zijn fris en modern. Je kunt de meeste recepten maken met producten uit de supermarkt, als je dat zou willen. Voor sommige dingen, zoals beluga linzen en appelcider azijn zal je waarschijnlijk even naar de natuurwinkel moeten. Meestal wordt in zo’n geval ook zelf door het boek aangegeven waar je zo’n product zou kunnen vinden, heel handig.
Je zou praktisch iedere salade na een werkdag kunnen bereiden. Het zelf brood bakken zou je dan natuurlijk achterwege kunnen laten, omdat dat het meeste tijd kost. Als je een van de salades uit het hoofdstuk “granen” kiest, of aan andere voedzame optie, zoals een salade met linzen, is dat brood misschien ook niet zo nodig.
IMG_5434[1]
Als jij net zoals mij op zoek bent naar nieuwe inspiratie op saladegebied, dan is dit het boek wat je zoekt Het is zeg maar een uitgave van Delicious maar dan zonder de interviews en de artikelen maar met de recepten en daarvan dan alleen de saladerecepten. Handig!
IMG_5432[1]
Delicious. Het Saladeboek
Diverse auteurs
Uitgeverij Fontaine
17,95
IMG_5439[1]

Posted by on 21 mei, 2015

LEAVE A COMMENT