Boekrecensie: BioBudget

IMG_3116[1]Heel af en toe krijg ik wel eens een mail over dat biologisch eten duur is en dat het daarom niet iets is wat ik zou moeten “promoten”. Hmm, denk ik dan altijd, als ik dit echt inhoudelijk ga beantwoorden kan ik wel een boek schrijven. Vaak verwees ik mensen ook door naar de website BioBudget. Dat is een website over biologisch eten binnen je budget. En nu is er van de oprichtster van BioBudget Natasja Oehlen ook een boek!

Het boek begint met een verhaal over de echte prijs van voedsel. Wie betaalt de prijs? De dieren? De mensen? De omgeving? Ook wordt er uitleg gegeven over landbouwgif en wat de risico’s zijn van monoculturen. Het derde hoofdstuk is ook een heel belangrijke als het op eten en budget aankomt: Veel mensen weten niet goed hoe ze met restjes moet omgaan en koken daarom voor de vuilnisbak. In dit hoofdstuk vind je uiteraard ook recepten om iets lekkers met je restjes te doen.
IMG_3120[1]
Wat ik bijzonder prettig aan dit boek vind is dat er wordt benadrukt dat je door aandacht aan je eten te bestede, bijvoorbeeld door te kijken wat er in het seizoen is, hier een recept bij te zoeken en met aandacht te koken, je jezelf een rijk gevoel kunt geven. Ookal koop je misschien wel minder in totaal, het gaat er om wat je er mee doet. Met dit boek word je trouwens ook rijk aan informatie over wat sommige keurmerken betekenen, wanneer wat ongeveer in het seizoen is en 80 recepten waar je echt wat mee kan.
IMG_3121[1]
Als iemand voortaan mij een mail stuurt met dat biologisch eten duur is dan zal ik alleen nog een korte uitleg geven. Voor het lange verhaal met alle nuances en informatie kan ik nu dit boek aanraden. Uiteraard kun je ook nog steeds op de BioBudget website terecht voor recepten en uiteraard ook voor meer informatie over dit boek.
IMG_3117[1]

Biobudget
Natasja Oehlen
Uitgeverij Loopvis
€12,50

Posted by on 18 september, 2014

1 Comment

  • Henk Obbink

    10 april, 2015

    Ik vind Bio budget een inspirerend boek met heel veel originele tips en ideeën ; voor mij is het als natuurvoedingsfreak uit de jaren 70 heel herkenbaar. Goeie voeding hoeft niet duur te zijn, zeker niet als je rekening houdt met het seizoen. Maar heb ook respect voor de producent die voor een eerlijk product een eerlijke prijs mag krijgen! Alle lof voor dit geweldige boek!

LEAVE A COMMENT