Kattencafé Op z’n Kop

Kattencafé op z'n kop @ Lauriekoek.nl Afgelopen weekend was ik in Groningen en ik had nogal wat te stellen met mijn hotel. Het matras leek wel een plank, waardoor ik geen oog dicht deed, de airco die maar aan bleef springen waardoor de deur een raar onheilspellend kraakgeluid maakte en als klap op de vuurpijl kwam er tot twee keer zomaar ongevraagd iemand van het personeel binnen waardoor ik het gevoel kreeg dat er elk moment iemand ongevraagd binnen zou kunnen komen. Maar wat doe je in zo’n geval? Juist je gaat iets leuks doen ter afleiding en snel een beetje!

Kattencafé op z'n kop @ Lauriekoek.nl

Toevallig had ik al een tijdje de wens om een kattencafé te bezoeken en in Groningen zit er een. Een kattencafé is eigenlijk gewoon een plek om koffie te drinken en taart te eten, maar er verblijven in het café ook katten en meer dan alleen een plaatselijke dikke kroegtijger. Dit zijn ex-asieldieren die na een weloverwogen selectie een nieuw thuis hebben gevonden, in een café. Uiteraard wordt er ook aandacht besteedt aan de andere asieldieren die wel een nieuw thuis kunnen gebruiken. Na te hebben gereserveerd (want dat is gezien de populariteit en het maximaal aantal bezoekers dat er gelijk in kan wel aan te raden) was ik er welkom voor een uurtje tussen de 7 katten die daar wonen.
Kattencafé op z'n kop @ Lauriekoek.nl

Pas op: katten!

Je komt binnen in een soort van sluis met twee deuren. Het personeel laat je binnen, zodat er geen katten kunnen ontsnappen. Eenmaal binnen krijg je een plekje om te zitten en dan komen de katten vanzelf. Althans dat hoop je, want het zit er vol met mensen die ook graag de katten willen aaien. Al laten katten zich natuurlijk niet dwingen en volgens de huisregels mag je bijvoorbeeld geen katten optillen of slapende katten wakker maken. Ik vind overigens het erg sympathiek dat Op z’n Kop geen entree heft om de zaak binnen te mogen komen (dit in tegenstelling tot menig ander kattencafé).  Kattencafé op z'n kop @ Lauriekoek.nl

Kattencafé op z'n kop @ Lauriekoek.nl

Eten & drinken

Het uurtje dat ik had gereserveerd vloog voorbij en het drankje wat ik had besteld ging erg langzaam op. Gelukkig vind ik het ook erg relaxt om naar andere mensen te kijken die met katten spelen of ze aaien, want niet alle katten kwamen zomaar naar mij toe. Er was genoeg te zien. Het bezoek was goed getimed, want de katten kregen toen ik er was namelijk te eten. Dus alle katten lieten zich op dat moment ook maar wat graag zien om dat wat er in de eigen en eventueel anderkats voerbak zit te nuttigen.
Kattencafé op z'n kop @ Lauriekoek.nl

Kattencafé op z'n kop @ Lauriekoek.nl

Voor de katten

Er zitten duidelijk katten met een verschillend karakter, sommige zijn speels, andere zijn heel relaxt. Ze kunnen zich door het hele café uitlaten op de verschillende speelplekken aan de muur en tussen de bezoekers. En voor de kat die daar even genoeg van heeft, is er een voor bezoekers afgesloten ruimte, waar de kat in alle rust zich kan onttrekken van alle aandacht. Dat ik duidelijk niet de enige ben die denkt op te vrolijken door een uurtje tussen de katten te zitten is duidelijk, toen ik er zat kwamen er constant mensen langs die ondanks dat ze niet hadden gereserveerd hadden toch naar binnen wilden. Reserveer dus als je er zelf langs wilt gaan!
Kattencafé op z'n kop @ Lauriekoek.nl

Kattencafé op z'n kop @ Lauriekoek.nl

Mijn humeur was na een uur katten weer helemaal ok. NH Hotels laat ik voortaan links liggen. Mocht je nog leuke betaalbare hoteltips hebben in Groningen, geef ze dan vooral door. Het hotel mocht dan niets zijn, Groningen is een leuke stad, leuk genoeg om nog een keer terug te keren (en om dan uiteraard weer de katten te kunnen aaien).

Je vindt kattencafé Op z’n Kop aan de Oude Ebbingestraat 57. Voor meer informatie en om te reserveren kun je terecht op hun website.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 20 april, 2016

LEAVE A COMMENT