Bio Planete Omega 3 Olie

Bio PlaneteOmega 3-vetzuren, lange tijd had iedereen het erover, maar nu begint de aandacht weer af te nemen. Omega 3 heb je dagelijks nodig, ook binnen een vegetarisch of veganistisch dieet. Een heel groot misverstand is dat het alleen in vis voorkomt. Er zijn ook plantaardige bronnen van omega 3, je kunt natuurlijk capsules slikken, maar voeding is ook een goede bron. Ik spotte deze olie van Bio Planete.

Bio PlaneteDeze flesjes zijn nieuw en verkrijgbaar bij verschillende natuurvoedingszaken. Er zijn drie verschillende mengsels. De basis is altijd lijnzaadolie. Ik weet dat er mensen zijn die elke ochtend een lepel nemen, maar bij mij werkt dat niet, ik word daar misselijk van en daarom gebruik ik lijnzaadolie meestal alleen in dressings en sauzen. De oliën van Bio Planete hebben als voordeel dat de smaak van de lijnzaadolie milder is gemaakt, waardoor deze minder opvalt in het geheel.

De drie mengsels: omega green, omega orange en omega blue zijn allen voorzien van andersoortige oliën, met elk weer een eigen karakteristieke smaak. Green bevat bijvoorbeeld pompoenpittenolie, borage en zwarte komijnolie, orange bevat granaatappelpittenolie en bloemenpollen en blue bevat licht geroosterde walnootolie, tarwekiemolie en speciale micro-algenolie.

Al deze oliën zijn biologisch en fairtrade. Olie met omega 3 mag je niet verwarmen, omdat dan de omega 3 dan kapot gaat. Ook kan olie met omega 3 niet goed tegen licht het wordt snel ranzig, daarom moet je deze in de koelkast bewaren en na opening is het 30 dagen houdbaar. Het is dus zaak dat als je eenmaal een flesje hebt aangebroken deze toch een aantal keren moet consumeren, verwerken in salades of andere koude gerechten, om te voorkomen dat je uiteindelijk een halve verpakking weg moet gooien. In de koker zit een donker flesje dus met de bescherming tegen licht zit het wel snor. Een verpakking bevat 100 ml olie.

Bio PlaneteBio Planete

Het idee van gemende olie met extra smaak naast de lijnzaad vind ik een heel goed idee. Dit maakt het uitnodigender om te gebruiken en geeft door de verschillende smaken weer nieuwe variatie-opties aan het eten.

Posted by on 20 december, 2013

LEAVE A COMMENT