English Tea Shop

englishteashop01
Het is herfst en we gaan alweer langzaam richting de winter. Dat is de tijd waarin mijn consumptie van warme dranken omhoog schiet. Daarom, en ik waarschuw je maar alvast, zul je de komende tijd  meer thee reviews tegenkomen, dan in bijvoorbeeld de zomer. Vandaag de thee van English Tea Shop.

Ik heb trouwens sinds kort nog iets geleerd over het zetten van thee. Ik weet dat je voor veel soorten thee geen net gekookt water moet gebruiken, maar water op bijvoorbeeld 80 graden. Daarvoor kun je ook zo’n speciale thee thermometer kopen.  Maar het water moet ook nog eens vers gekookt zijn. Geen water in je waterkoker laten staan en dat nog eens koken dus, want ook dat kan de smaak nadeling beïnvloeden.

Terug naar de thee van vandaag. De vrolijke doosjes van English Tea Shop trokken al eens mijn aandacht, toen ik ze voor het eerst tegenkwam in de WAAR winkel in Arnhem. De thee is biologisch en Fairtrade en het merk is zoals je wellicht al vermoed Engels. Ik probeerde vier fruitige theeën uit: Green Tea Pomegranate, Super Berries, Youthful Me en Energise Me.

englishteashop02englishteashop03

De smaak Super Berries is lekker zoet, daar hoef je echt geen suiker aan toe te voegen, het smaakt naar rood fruit het ruikt naar aardbei maar die zitten er niet in. Energise Me ruikt naar citrus en kaneel, herfstig en ook heel geschikt voor mensen die van kruidenthee zoals sterrenmix houden. Green Tea Pomgranate smaak minder zoet als de berries thee, je proeft daar ook de groene thee bovenuit er zit een vleugje fruitige smaak aan. Youthful Me tenslotte, smaakt naar hibiscus, minder zoet dan de berries thee maar nog steeds wel met de smaak van rood fruit.englishteashop04

Je vindt de thee van de English Tea Shop bij natuurwinkels, reformwinkels, WAAR en de Tuinen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de English Tea Shop.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 15 oktober, 2014

2 Comments

 • セレネ

  15 oktober, 2014

  Ze verkopen deze thee tegenwoordig ook bij de Jumbo en de Hoogvliet :)

  • Laurie

   15 oktober, 2014

   Altijd goed om te weten. Ik zag laatst ook al Yogi tea bij de Jumbo. :-)

LEAVE A COMMENT