Leev

IMG_3079[1]
In de supermarkt kun je tegenwoordig steeds meer biologische producten vinden, dat is handig als er ernaar op zoek bent en geen natuurwinkel in de buurt hebt. Dit viel me laatst op, veel dingen waar ik eerst per se voor de natuurwinkel moest, kan ik nu ook in de supermarkt vinden zijn, zoals rode linzen en biologische havermout. Veel supermarkten (en ook Marqt) verkopen sinds een tijdje verschillende biologische producten van het merk Leev en ik testte een aantal van deze producten, te weten: handzeep, lijnzaad, havermout en -wafels en diverse soorten thee.

  • IMG_3084De handzeep van Leev ruikt lekker fris en fruitig. Het heeft een BIDH keurmerk en de variant die ik heb kunnen proberen, te weten Appel & Tarwegras, is zover ik kan beoordelen geschikt voor veganisten.
  • Ik ben dol op havermout, het is mijn ouwe trouwe ontbijt. Ik heb zelf een manier gevonden om mijn havermout in drie minuten lekker zacht te koken. Die methode gebruik ik vooral in de herfst en winter vaak. In de zomer geef ik meer de voorkeur aan overnight oats. De havermout van Leev is, in tegenstelling tot de meeste havermout uit de supermarkt, wel biologisch.
  • De oer-haverwafels zijn eigenlijk net als rijstwafels, maar dan met wat meer body. Er zit ook wat meer crunch aan, doordat er verschillende granen zijn gebruikt. Er is ook een spelt variant.

IMG_3122[1]IMG_3259[1]

  • De rooibosthee is verkijgbaar in twee varianten: een met rooibos, pepermunt en sinaasappel en een met brandnetel en rozemarijn. Het is losse thee die je zelf in een thee-ei of -zeefje moet doen. Beide smaken zijn zeer geschikt voor de herfst en winter.
  • Lijnzaad, het nederige zaadje bevat veel gezonde onverzadigde vetzuren en het kan bij het veganistisch bakken een ei vervangen (het flax egg zie deze post voor uitleg) het kan in de pap door de muesli. Wat Leev betreft mag lijnzaad geloof ik dat het nu ook een superfood worden genoemd, maar daar hoef je je verder natuurlijk niets van aan te trekken.

Je vindt de producten van Leev in supermarkten zoals Deen en bij Marqt. Je kunt de producten van Leev ook kopen in de webshop op de website van Leev zelf.

Posted by on 2 oktober, 2014

LEAVE A COMMENT