Ontdekkingen en Herontdekkingen #7

ontdekkingen7Ontdekkingen en herontdekkingen deel 7 alweer! De Sinterkersteditie 2015. Vol met tips voor de late Sinterklaas- en de vroege kerstvierder.

Boerenkool
Als een ding mij een doorn in het oog is, is het het gebrek aan promotie voor gezonde voedingsmiddelen, zoals groente en fruit. Op een appel- of kiwireclame na, zie ik bijna nooit fruit- of groentereclame op tv, of waar dan ook. Daarom omarmde ik het initiatief om boerenkool onder de aandacht te brengen meteen. Wintergroente bij uitstek en ook nog eens heel gezond. In de pan ermee! of in de smoothie, of als chips of in de pesto.
Deze trui is gemaakt van biologisch GOTS gecertificeerd katoen en hij is fairwair gecertificeerd. Ik bestelde een maat large, omdat ik graag wilde dat hij wat ruimer zou zitten. Dat doe ie dus ook. Wil je ook reclame maken voor boerenkool? Je kunt de trui hier bestellen voor 35 Euro. En er zijn ook tassen.IMG_6776[1]
IMG_6777[1]

Van Haver Tot… granolarepen
Van Haver Tot heeft ook hele fijne granolarepen. Over hun haversticks was ik al enthousiast. Hun repen zijn lekker zwaar en voedzaam en zijn glutenvrij, biologisch en geschikt voor veganisten bovendien (alleen de quinoa-amandel variant bevat honing). Ze zijn gezoet met appel-perenstroop en dadel- of rijststroop en ik heb ze al op verschillende plekken zien liggen.
IMG_6616[1]

Søstrene Grene
Op verschillende plekken in het land zit er nu een  vestiging vanSøstrene Grene, een soort kruising tussen Flying Tiger en Dille & Kamille. Leuke spulletjes voor betaalbare prijzen dus! Ik zou er niet in gaan als je geen impuls aankopen wil doen, maar juist wel als je nog leuke Sinterklaas- of kerstcadeautjes zoekt. Er zijn momenteel vestigingen in Den Haag, Zwolle, Groningen en Amsterdam, maar ik hoop natuurlijk dat er binnenkort ook een in Arnhem komt.
In Store_2

In Store_18

In Store_4

Stoofvleesch van de Vegetarische Slager
Die Vegetarische Slager, die maakt het wintergeluk gewoon compleet met ‘stoofvlees’ in een Hollandse en een Indonesische variant. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, zo nieuw is het, maar ik heb intussen een pakje Indonesisch Stoofvleesch in huis en ik ben ontzettend benieuwd. Ik kan mij voorstellen dat jij dat ook bent. Je kunt het vinden bij de Jumbo, in het vleesvervangersschap. Een pakje kost daar (zoals je ziet) € 2,79. Geschikt voor veganisten. stoofvleesch

Irina Verwer heeft een nieuw boek!
Ik blijf het maar herhalen, de tijd vliegt voorbij. Zo is het alweer veel langer geleden dan ik dacht dat ik Irina’s vorige boek besprak. Nu is er een nieuw boek, vers van de boekenpers! Het heet “Met Een Snufje Yoga. Je vindt er veganistische recepten in en ook uitleg over wat Ayurveda is, of wat Chakra’s zijn. Ik heb het boek al even mogen inzien en er staan zeker fijne recepten in. De Nederlandse editie is net uit en er komt ook een Engelse editie. Je kunt het boek bestellen via bijvoorbeeld bol.com, of bij Irina zelf.
Nederlandse cover(1)

.
.
Sloppop
Zoals jullie weten ben ik altijd opzoek naar de mooiste herbruikbare dingen. Deze boodschappen tas is van Sloppop en is handgemaakt. Elke Sloppop tas is uniek en er wordt soms gebruik gemaakt van vintage stofjes. Hij is lekker groot en van stevig canvas. Er zit een schattig kattenprintje in verwerkt. Zelf heb ik al boodschappen tassen in overvloed maar toch dit exemplaar lonkt…
.
.
.
Foto is afkomstig van de Sloppop website.

 

Tot slot…
Schijnbaar was het 29 oktober internationale kattendag. Ik moet eerlijk zeggen, het is compleet langs mij heen gegaan, maar onder de noemer het is nooit te laat om het goed te maken hier een heel schattig filmpje over de overeenkomsten tussen katten en kippen.

 

Posted by on 2 december, 2015

LEAVE A COMMENT