Anti-klitborstel van Zenner

Zenner Anti-klit borstel @ Lauriekoek.nl
Ik heb lang haar en daar ben ik blij mee. Ik probeer er goed voor te zorgen en gebruik altijd goede shampoo en conditioner om het te verzorgen. Er is echter een ding wat mij niet zo beviel en dat is de mate waarin mijn haar in elkaar leek te grijpen tot de meest onmogelijke klitten. Ik kreeg het er soms zelfs behoorlijk warm van. Ik zag mezelf al zitten bij de kapper, met haar dat was vervilt tot een zielig matje of ik was bang voor vogels die mijn haar zouden aanzien voor nest.

Werkt het wel, zo’n anti-klitborstel?

Natuurlijk hadden mensen mij verteld over anti-klitborstels, maar op een of andere manier geloofde ik niet dat ze werkten. Koppig hield ik vast aan mijn grove houten kam, tot ik op een dag het helemaal zat was en het toch maar een keer probeerde. Ik was meteen om. Ik weet ook nog dat dat het eerste wat ik zei “het werkt! het werkt!”. Hoe het precies werkt weer ik niet. De pinnetjes van de borstel lijken iets flexibeler en in een iets andere manier in de borstel geprikt en je voelt daardoor minder weerstand bij het borstelen dan met een “normale” borstel.Zenner Anti-klit borstel @ Lauriekoek.nl

Zenner Anti-klit borstel @ Lauriekoek.nl

Mijn haar wordt trouwens zowel statisch van houten kammen, als van niet houten borstels, dus dat wat betreft is er weinig verschil. Ook heb ik niet het idee dat ik er met deze borstels meer haren uitborstel dan ik met een kam zou kammen. Zoals mijn kapper al zegt: je verliest zo nu en dan wat haren, leg je erbij neer.

Voor ieder soort haar

Volgens de borstel zelf kan-ie gebruikt worden op nat haar, droog haar, dik haar, krullend haar en steil haar en is hij ook te gebruiken voor pruiken en extensions. Hij werkt inderdaad prima op nat en droog haar, maar over de krullen, pruiken en het dikke haar kan ik weinig zeggen, want die heb ik niet. Ik heb wel veel heel lang haar en daar werkt ie dus prima op.Zenner Anti-klit borstel @ Lauriekoek.nl

Zenner Anti-klit borstel @ Lauriekoek.nl

Het werkt!

Het werkt natuurlijk extra goed als je je haar goed wast met een lekker royale hoeveelheid conditioner. Vooral na het sporten (=extra klitten in je nek) gebruik ik extra, zodat ik mijn haar met deze borstel extra makkelijk uit kan borstelen. Volgens mij heb ik voor Lauriekoek nog nooit een haarborstel gerecenseerd en ik was het ook niet van plan. Maar dit werkt voor mij zo goed, er moeten andere mensen zijn waarvoor het ook zo goed werkt. Ookal denken ze van niet. Vandaar deze blogpost.
Zenner Anti-klit borstel @ Lauriekoek.nl

De borstel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en in deze panterprint (mijn favoriet). Je vindt de borstels op de haarartikelenafdeling van de meeste drogisten (zoals Etos en Trekpleister) die het merk Zenner verkopen. Hij kost ongeveer 8 Euro. 8 Euro well spend, als je het mij vraagt! Voor meer informatie kun je terecht op de website van Zenner.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 25 maart, 2016

2 Comments

 • Indra

  4 augustus, 2016

  Hij werkt inderdaad!! Ik kon het eerst ook niet geloven ;)

  • Laurie

   4 augustus, 2016

   Grappig is dat he? Het klinkt echt bijna te mooi om waar te zijn en toch is het waar.

LEAVE A COMMENT