Yes to Tomatoes Shampoo en Conditioner

Yes to TomatoesEen van de meest genoemde merken in mijn omgeving (als het op proefdiervrije cosmetica aankomt) is Yes to … en dat kan vanalles zijn, wortels, komkommers en tomaten. Deze shampoos en conditioners  zijn op basis van verschillende soorten groenten en fruit, ieder met verschillende eigenschappen. Zo kun je bij de shampoos kiezen uit Yes to Carrots voor de verzorging van normaal tot vet haar en Yes to Cucumbers als je geverfd haar hebt. Ik testte de Yes to Tomatoes shampoo en conditioner voor fijn haar.

De meeste producten van dit merk zijn geschikt voor veganisten, zo ook deze shampoo en conditioner, heel incidenteel zit er ergens bijenwas in. Het product is proefdiervrij en heeft het cruelty free bunny logo van PETA.

De eerste vraag die ik me stelde bij de naam van het product was of het naar tomaten zou ruiken. Dat is (gelukkig) niet het geval, het ruikt fris en fruitig. Wel zit er in de shampoo lycopeen, je weet wel het stofje uit tomaat, maar naar tomaten ruikt het dus niet. De shampoo is voor 99,4% natuurlijk en bevat geen parabenen (omstreden conserveermiddel). Hij wast goed schoon en je hebt er niet overdreven veel van nodig. De shampoo claimt je haar volume te geven en inderdaad mijn haar wordt er een beetje fluffy van.

Over de conditioner ben ik ook erg te spreken, deze heeft een wat dikkere structuur. Waardoor hij makkelijk aanbrengt. Je hoeft hem maar 3 minuten te laten zitten en goed uit te spoelen. Je haar wordt er niet overdreven vet door, maar glanzend en makkelijk door te kammen. En dat is heel handig als je fijn haar hebt.
Yes to Tomatoes
De shampoo kost 8 euro per 500 ml, dat is best een fijne prijs voor zoveel product. Ik kocht hem bij internetwinkel Big Green Smile. Je kunt daar als je wil ook geselecteerd winkelen, als je bijvoorbeeld het liefst alleen vegan make-up en verzorgingsproducten wil, dan kun je dat aangeven. Je kunt zo zonder etiketten lezen snel zien welke opties je hebt. Ik vind het persoonlijk heel handig als webwinkels die optie aanbieden.

Posted by on 23 april, 2014

1 Comment

  • Inge

    14 juni, 2014

    Dit zijn inderdaad topproducten!

LEAVE A COMMENT