Abbot Kinney’s Coco Frostick

Abbot Kinney's Coco Frostick ijs @ Lauriekoek.nlNa het Perfect World ijs dacht ik dat ik even mijn bekomst had van ijsjes. Juist. Dacht ik, want wie kan er nou een ijsje weigeren? Het nieuwste op ijsgebied is dit Abbot Kinney’s Coco Frostick ijsje. Wat ik eigenlijk vooral kan omschrijven als een veganistische magnum. Een met pure chocolade omhuld ijsje met een kokosyoghurt vulling. Dit is geen verrassing, aangezien Abbot Kinney’s eerder al een kokosyoghurt op de markt heeft gebracht.

IJs met goede papieren

Dit ijsje heeft goede papieren, het is biologisch en de chocolade is fair tade. Het ijsje is geschikt voor veganisten en dus ook voor mensen die geen lactose verdragen en ook vrij van soja en van gluten. Het ijs is gezoet met rietsuiker, gelukkig maar, want zoetstof smaakt verschrikkelijk. Maar het belangrijkste voor mij is natuurlijk de smaak.

De dubbeldikke laag chocolade die beloofd is is niet zo dubbeldik, tenminste als ik vergelijk met andere ijsjes. Toch is het lekkere chocolade en hij valt er ook niet zo snel af als bij andere ijsjes, dat geeft altijd zo’n knoeiboel. Het kokosijs is lekker, het smaakt duidelijk naar kokos en is ook behoorlijk zoet. Het is dus niet alleen een plantaardige magnum, het is een kokos magnum. Niet geschikt voor mensen die geen liefhebber zijn van kokos.Abbot Kinney's Coco Frostick ijs @ Lauriekoek.nl

Een machtig geheel

Zelf had ik er een hele kluif aan om het hele ijsje weg te werken, door het ijs op kokosbasis is het een machtig geheel. Als je dit ijsje neemt moet je echt zin hebben in een groot ijsje. Wat mij betreft mogen er ook mini Coco Frosticks komen. Of ijsjes op basis van amandel, want Abbot Kinney’s heeft tenslotte ook amandelyoghurt.Abbot Kinney's Coco Frostick ijs @ Lauriekoek.nl

De mensen die denken dat ik plantaardige producten niet lekker vind “gewoon omdat” hebben dus ongelijk. Ik vind dit een lekker ijsje. Veel plantaardig ijs is nog steeds op kokosbasis en toevallig ben ik iemand die kokos vaak lekker vind. Door die kokos en suiker voldoet ijs zo aan de juiste romigheid en structuur. Toch vind ik ijs zonder kokos zoals de plantaardige Ben & Jerry’s of sorbetijs met veel chocolade ook prettig. Alleen kokos gaat ook vervelen, toch?

Je kunt de Abbot Kinney’s ijsjes vinden in biologische winkels zoals Ekoplaza. De Coco Frosticks worden verkocht in een verpakking met drie ijsjes. Je vindt ze uiteraard in de vriezer.

Posted by on 11 juni, 2018

LEAVE A COMMENT