Abbot Kinney’s fruityoghurts

abbotkinneys01Abbot Kinney’s, wat je allicht wel kent van kokos- en de amandelyoghurt heeft nu ook fruityoghurts. Ik kreeg alle drie de varianten om ze uit te testen: amandelyoghurt met banaan, en kokosyoghurt met framboos en met blauwe bessen en banaan.

In alle yoghurts zit maar heel weinig suiker, 2 gram per 100ml. Dat leek mij op het eerste gezicht geen groot probleem, zeker niet als je weinig suiker wil eten, al moet ik eerlijk zeggen dat ik wel van gedachte ben veranderd na het proeven. Ze zijn namelijk wel wat zuur en soms ook nog een beetje muf. Iets wat met zoetigheid een heel stuk beter wordt. Persoonlijk zou ik er dus jam doorheen roeren om de zoetheid op te krikken. Deze yoghurts zijn dus meer voor de liefhebbers van een niet al te zoet begin van de dag of nagerecht.abbotkinneys02

abbotkinneys03

Plantaardig

Uiteraard zijn deze producten ook weer vrij van dierlijke producten. Prima geschikt voor veganisten en vegetariërs dus. Zelf ben ik na het proeven van dit product geen overtuigd plantaardige yoghurteter geworden. Zelf ben ik meer van de plantaardige Quark van Alpro en dan met heel veel muesli. Smaken verschillen zullen we maar zeggen. Voor mijn uitgebreide mening over de neutrale plantaardige yoghurt van Abbot Kinney’s kun je deze blogpost lezen.

De fruityoghurts van Abbot Kinney’s op basis van amandel en kokos vind je bij Ekoplaza en de betere natuurvoedingswinkel. Ze zijn verkrijgbaar in grote en kleine verpakkingen.

Posted by on 14 december, 2017

LEAVE A COMMENT