Luna & Larry’s Coconut Bliss IJs

Luna & Larry's Coconut Bliss IJs @ Lauriekoek.nl
Deze zomer heb ik extra veel ijstips voor jullie! Vandaag weer een tip waar ook de veganistische medemens wat aan heeft, namelijk Coconut Bliss ijs. Dit ijs op basis van kokos is verkrijgbaar in de vorm van magnums met salted caramelsmaak en in bekers zoals chocolade met stukjes brownie en walnoot. Move over Magnum en Ben & Jerry zou ik zeggen.

Coconut Bliss ijs is biologisch, veganistisch en dus ook melkvrij. Het is ook sojavrij en glutenvrij, het ijs is op basis van kokos en gezoet met agave.

Luna & Larry's Coconut Bliss IJs @ Lauriekoek.nl

De oprichters van dit Amerikaanse merk wilde plantaardig ijs maken wat net zo goed smaakt als roomijs op basis van melk.

Salted Caramel

Ik schreef al eerder dat ik salted caramel vrijwel altijd lekker vind, tenzij er teveel zout is gebruikt. Bij dit ijs is dit absoluut niet het geval. Er zit een dikke laag chocolade overheen, wat erg lekker is en net als bij de Magnum is het mede hierdoor een machtig geheel. Door het midden loopt een soort swirl van de gezouten karamel. Het ijs smaakt nog wel een beetje naar kokos, dus als je niet van kokos houdt is dit misschien niet de beste optie, maar verder vind ik hem ontzettend lekker. Lekkerder ook dan de veganistische magnums van bijvoorbeeld Bon Ice.

IJs in een beker

Coconut Bliss heeft diverse smaken ijs in beker. Ik mocht de eerdergenoemde variant met chocolade, walnoot en stukjes brownie mogen proeven. Hij was erg lekker, ik denk dat ik hem zelfs nog lekkerder vond dan de plantaardige magnum. Door de chocolade die goed combineert met de kokosbasis van het ijs. Er zitten grote stukken walnoot in en kleine stukjes brownie, van de brownie had wat mij betreft wel iets meer in het ijs mogen zitten maar dat is dan ook mijn enige klacht. Ik ben heel benieuwd naar de andere smaken van dit merk.

Luna & Larry's Coconut Bliss IJs @ Lauriekoek.nl

Luna & Larry's Coconut Bliss IJs @ Lauriekoek.nl

Veann

Bij mijn vorige review van de Daiya Cheezecake, wilde veel mensen weten waar ik die vandaan had, dat snap ik. Je kunt aan je supermarkt vragen of ze via Veann producten voor je willen bestellen. Elke supermarkt kan dit in theorie. Veann heeft meerdere gewilde Amerikaanse merken die heel gewild zijn onder veganisten in de aanbieding alleen moet je de supermarkten hier wel op attenderen. Hoe meer mensen dit doen hoe sneller dit soort producten in de supermarkt liggen. En dat zou heel cool zijn want dit ijs is echt een stuk lekkerder dan het gemiddelde soja-ijs. Ik blijf van mening dat je producten vooral zou moeten eten omdat ze lekker zijn, niet perse omdat het de enige plantaardige optie is.

Natuurlijk kun je producten zoals deze meestal wel al vinden bij gespecialiseerde winkels zoals Vegabond in Amsterdam. Een volledige lijst van verkoop adressen vind je op de website van Veann.

Het heeft geen enkele zin om ze bij mij te bestellen want ik ben een weblog, geen winkel. En dat is maar goed ook trouwens anders had ik dit ijs al lang opgegeten voor ik het aan jullie zou kunnen verkopen.

Posted by on 2 augustus, 2017

LEAVE A COMMENT