Wereldburgers

Wereldburgers @ Lauriekoek.nl Als ik een stad bezoek, vind ik het altijd leuk om van te voren lijstjes van leuke winkels en restaurants te maken, zodat ik zeker weet dat ik niets mis als ik er ben. Maar soms ontdek je de leukste plekken door gewoon rond te lopen. Zo liep ik langs Wereldburgers in Groningen, met honger. Ik zag dat de Grunschnabel ijs hadden, Fritz kola en na een meerdere vegaburgers. Ik werd nieuwsgierig en liep naar binnen.

Burgerrestaurant met vega(n) opties

Wereldburgers is geen vegaburgertent, het merendeel van de kaart bestaat gewoon uit vleesburgers. Er zijn drie vegetarische opties, waarvan er twee ook veganistisch kunnen worden geserveerd. Ik bestelde de zwarte bonenburger, maar dan veganistisch. De man die ons bediende stelde meteen voor om de kaas en crème fraîche die er normaal gesproken bij zitten niet gewoonweg alleen weg te laten (wat wel vaker gebeurt bij vega(n) opties), maar te vervangen voor een chimmi churry topping en avocado die doorgaans bij een andere burger worden geserveerd. Bij de burger zat ook patat met mayo en huisgemaakte ketchup. Mijn tafelgenoot ging voor een burger met gegrilde halloumi.Wereldburgers @ Lauriekoek.nl

Flinke burger

De burger was een flinke jongen, hij was voor een veganburger lekker stevig. Het kruimelde een beetje maar dat kan echt veel erger. Hij smaakte lekker naar komijn en ook de topping van avocado en chimmi churry paste er inderdaad goed bij. De huisgemaakte ketchup was trouwens veel lekkerder dan die van Heinz, veel kruidiger en met meer tomatensmaak. Naast een burger had ik ook nog een salade besteld en die was ook prima, er zaten wel een paar uitgedroogde blaadjes in, dat wel.Wereldburgers @ Lauriekoek.nl

Wereldburgers @ Lauriekoek.nl
Qua drinken kon je kiezen uit het hele assortiment van Fritz Kola, in zowel de grote als de kleine flesjes krijgen, wat ik persoonlijk altijd wel fijn vind, dat je ook een kleine portie kunt krijgen van iets wat lekker maar ook suikerrijk is. Ook serveren ze een aantal verschillende soorten bieren en geeft men voor de liefhebbers combinatiesuggesties voor welk bier het beste bij welke burger past.

Ik weet dat sommige vegetariërs of veganisten liever niet over de drempel stappen bij een burgerrestaurant, of een restaurant waar ze ook vlees serveren. Toch zijn dat ook vaak de plekken waar ik de lekkerste maaltijden eet. Restaurants leren volgens mij ook steeds beter omgaan met veganisten en vegetariërs. En dat is mooi. De Wereldburger werkt trouwens met biologische en lokale ingrediënten. En de warmte die vrij komt bij het frituren van de patat wordt gebruikt om de winkel te verwarmen als het koud is.
Wereldburgers @ Lauriekoek.nl

Al met al vind ik het een aanrader, het was een lekkere veganburger en ik vond het prettig dat er zo wordt meegedacht met veganisten. Je vindt Wereldburger aan de Akerkhof 43 te Groningen. Je kijkt vanuit de zaak zo naar de kerk een mooi uitzicht. Meer informatie en het menu vind je op de website van Wereldburgers.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 28 april, 2016

LEAVE A COMMENT