Oproer

Oproer @ Lauriekoek.nl Eergisteren heb ik ook even een kijkje genomen bij Veggie World, een grote veganistische beurs in Utrecht. Uiteraard plakte ik er een rondje stad aan vast en daarna wilde ik ergens eten en niet zomaar ergens. Bij voorkeur bij een leuk, spannend, lekker, alternatief tentje en zo kwamen we bij bij Oproer. Een brouwerij waar je ook lekker veganistisch kunt eten.

Nee, het is niet in het centrum en je moet er dus even voor met de trein of bus, maar het is de moeite waard en je bent er eigenlijk zo. Het zit namelijk tegenover het station Utrecht Zuilen. Makkelijker kan haast niet. Toen ik bij het gebouw stond en de gele garagedeur zag waar het gevestigd zit, dacht ik even “huh?” maar als je een maal de hoek om bent en de brouwketels ziet staan weet je dat je goed zit. Oproer @ Lauriekoek.nl

Oproer @ Lauriekoek.nl

Één grote ruimte

De sfeer is lekker informeel en het publiek divers. Er speelden bijvoorbeeld veel kinderen in de ruimte, toen is er was. Er is één grote ruimte waar het bier wordt gebrouwen, waar wordt gekookt, de drankjes worden ingeschonken en waar je dus je eten en drinken nuttigt. Alles gebeurt dus daar waar je bent. Ondanks dat het er best druk, heb ik nergens echt lang op hoeven wachten. Het eten wordt vrij snel geserveerd en dat was fijn, want ik had honger. Ze hebben een kleine kaart met een stuk of 5 gerechten (groot en klein) een toetje en nog een speciaal kindermenu.Oproer @ Lauriekoek.nl

Eten & Drinken

Ik ben voor de burger gegaan, gemaakt van gierst, boontjes champignons met geroosterde aardappeltjes met barbecuesaus. De aardappeltjes waren lekker krokant en de burger was goed gekruid en viel niet uit elkaar. De saus was volgens mij zelf gemaakt en lekker pittig.
Oproer @ Lauriekoek.nl

Mijn gezelschap heeft zelf een microbrouwerij en heeft voor mij het bier getest. Hij was erg tevreden. Hij had meer honger en koos voor twee iets kleinere gerechten, die het samen een volwaardige maaltijd maakte. Ik heb ze beide geproefd en kan dus zeggen dat de witlofblaadjes met paté, de gierstsalade en de vega shoarma ook lekker waren. Zelf heb ik het qua dranken bij de alcoholvrije opties gehouden en dat kon prima er was een brede selectie limonades van Wostok en Naturfrisk om uit te kiezen. Veel meer keus dan in een gemiddelde kroeg op café.
Oproer @ Lauriekoek.nl

Oproer @ Lauriekoek.nl

Het toetje was een cake met vijf c’s (in het Engels dan): kardemom, koffie, chili, chocolade en kokos. Een soort arretjescake, prachtig opgemaakt met schijfjes peer en sinaasappel marmelade. De marmelade was heel lekker, niet te bitter en de koffiemousse was heerlijk van smaak en de cake, die was vooral heel smeuïg. Het enige minpuntje is dat de koffie die ik had besteld niet lekker was.
Oproer @ Lauriekoek.nl

Al met al vind ik Oproer een aanrader en de kleine omweg meer dan waard. Dit was precies de plek waar ik na een lange dag iets wil eten. Mijn gezelschap was tevreden, ik was tevreden en het was moeilijk om er weg te gaan. Iets zegt mij dat we er zeker terug komen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 8 maart, 2016

2 Comments

 • melanie de graaf

  4 april, 2016

  Hoe staat het met gluten en sojavrije producten bij dit restaurant? Weet jij een goed restaurant waar je zonder gevaar gluten/melk/sojavrij kan eten? Omgeving Amsterdam a omstreken.
  Einderdaad van de maand jarig;-)

  • Laurie

   4 april, 2016

   Dat hangt er vanaf. Als je coeliakie hebt, wordt het erg lastig, want een enkele gluut kan via de lucht op een glutenvrije maaltijd belanden en je zo flink in de problemen brengen. Er is in Nederland geloof ik een glutenvrij restaurant geopend maar dat is niet in Amsterdam en omstreken dus dat valt dan af.
   Als het goed is opent ergens deze maand een tweede vestiging van het restaurant Spirit. In Rotterdam geven ze altijd keurig aan wat er in zit en of het glutenvrij en sojavrij is, of veganistisch. Of er dan veel voor je over blijft om op te scheppen weet ik niet, maar het is een buffet restaurant dus ze hebben veel keuze.
   Ook zou je voor een rawfood restaurant kunnen gaan, want de meeste rawfoodies vermijden melk, gluten en soja dus dat kan handig zijn.
   Of je zou restaurant De Kas kunnen bellen, daar heb ik zelf goede ervaringen, ik heb er gegeten met iemand die allergisch is voor peulvruchten, bepaalde melkproducten en kippeneiwit en die leefde aan het eind van de avond nog en had erg lekker gegeten.
   In alle gevallen zou ik zeggen bel van te voren om te informeren en realiseer je dat er besmetting plaats kan vinden. Succes!

LEAVE A COMMENT