De Vegaburgers van Bagels & Beans

Bagels & Beans Tomeato burgerGoed nieuws voor de liefhebber van de betere vegaburger. Sinds kort staan er op de kaart van Bagels & Beans maarliefst vier om uit te kiezen. De Dutch Weed Burger, de Chiliburger van Just Like Your Mom, de Tomeato Burger van &samhoud Places en de Champignonburger van Koolen1981. Ik ging naar Bagels & Beans in Arnhem om er een paar te proeven.

Omdat ik bovengemiddeld geïnteresseerd ben in vegaburgers ken ik twee van de burgers al goed namelijk de Weed Burger en de Champignonburger. Allebei lekker en allebei goed. Het was mij dus te doen om de Tomeato Burger (zie bovenstaande foto) en de burger van Just Like Your Mom. Bij die laatste was ik ook uitgenodigd voor het lanceringsfeest in 2014, maar ik kon er toen helaas niet bij zijn. Ik baalde daar toen stevig van. De vraag was natuurlijk: wat heb ik toen gemist? Nou een hele lekkere burger! Geïnspireerd op de smaken van chili sin carne. Een gerecht wat ik sowieso erg lekker vind. Een burger met een lekkere rokerige smaak. Stevig, sappig en met een lekkere salsa met kappertjes. De bijbehorende wortelbagel was helaas op toen ik kwam, maar op een witte bagel smaakte hij ook naar meer!Bagels & Beans Chiliburger
De burger is, net als de Dutch Weed Burger veganistisch. De Tomeato Burger en de Champignonburger zijn dat bij mijn weten niet. Zo wordt de Tomeato Burger bedekt met cheddarkaas en de ingrediënten van de Champignonburger zijn weliswaar vegetarisch, maar niet veganistisch volgens de website van Koolen zelf.

De Tomeato burger is ook heel bijzonder van smaak, ik probeerde een hapje zonder cheddar. Het heeft zeg maar dat hartige zoetige smaakje van tomaat, zonder naar ketchup te smaken, iets waar ik van te voren wel bang voor was. Verder is die voorzien van lekker veel saus een groot stuk tomaat en courgette. Al met al een volle burger, die net als bij de andere bagels van de kaart moeilijk als een broodje met de hand zijn te eten. Gelukkig wordt er ook bestek bij geserveerd. Je kunt deze burger (met een ander broodje en iets andere garnituur als bij Bagels & Beans) ook koud krijgen bij Ah To Go, maar persoonlijk heb ik mijn burger liever warm en ik eet hem ook liever aan tafel op, in plaats van on the go. Oh en mocht je het je afvragen: nee er zit geen gat in de burgers om hem op de bagel te laten passen. Je krijgt gewoon een hele burger. Zonder gat. 🙂 Wel is het totaalconcept aangepast op bagels, voor de Dutch Weed Burger bijvoorbeeld is er speciaal een zeewierbagel ontwikkeld. In plaats van het normale, intussen vrij bekende groene burgerbroodje.

Ik ben erg blij met deze vier extra opties op de kaart bij Bagels & Beans en ik hoop dan ook dat ze zullen blijven. Lekker veel vegetarische opties hebben om uit te kiezen dat is altijd leuk. De burgers zijn te krijgen bij alle filialen van Bagels & Beans. In de meeste grote steden zit er wel een, voor meer informatie en adressen kun je terecht op de website van Bagels & Beans zelf.

Posted by on 21 oktober, 2015

LEAVE A COMMENT