Vivani chocolade

Vivani @ Lauriekoek.nlChocolade is mijn favoriete onderwerp! Er over praten is leuk maar het opeten is nog beter. Daarom was ik dus ook best blij toen ik een stapeltje Vivani chocolade in mijn handen kreeg gedrukt, in allerlei oude maar ook nieuwe smaken. 

Vivani

Vivani is een Duits bedrijf. In hun wikkel vind je altijd een verhaal over dat ze de strijd tegen kinderarbeid serieus nemen. De andere kant is voor het verhaal over hun verpakking, de folie is composteerbaar, het papier uit duurzaam beheerde bossen, de inkt is vrij van minerale olie. Kortom dat zit allemaal snor. De chocolade is biologisch en heeft het Europese biokeurmerk. Er staat ook een It’s one world logo op de verpakking wat verwijst naar hun ethische principes. Vivani @ Lauriekoek.nl

Vivani @ Lauriekoek.nl

Ze hebben tientallen verschillende smaken in het assortiment. Ik mocht er een paar proeven (heel vervelend) om mijn mening met jullie te kunnen delen.

Winter volmilch spekulatius

Het grappige is dat de naam je aan speculaas doet denken, maar dat als je het proeft denk je meer aan gingerbread. Of nog beter: Duitse lebkuchen, die zijn heel kruidig vergeleken bij onze speculaas. Persoonlijk vind ik dat lekkerder dan speculaas. Al moet ik zeggen dat de kruidigheid de chocolade wel een pietsie overheerst.

Milk coconut

De combinatie van kokos met chocolade vind ik een erg goede. Persoonlijk vind ik dit nog lekkerder dan een Bountyreep. Minder kokos en meer chocolade. Win-win. Vivani @ Lauriekoek.nl

Vivani @ Lauriekoek.nl

Fine dark 75%, gezoet met kokosbloesemsuiker

Ik geloof niet dat dat bijzondere gezondheidsvoordelen heeft. Wat ik wel denk is dat het het fruitige karakter van de chocolade benadrukt. En dat vind ik erg lekker. Als je er mee gaat bakken valt dat een beetje weg maar als je het zo op eet proef je het. Dit is een van mijn favoriete chocolades om te kopen als ik chocolade wil eten.Vivani @ Lauriekoek.nl

iChoc expidition jungle bites

iChoc is een merk van Vivani. Alle smaken zijn veganistisch. Hoewel sommige soorten Vivani ook vegan zijn staat het hier met grote letters op. Geen onduidelijkheid wat dat betreft. Deze chocolade is ook gezoet met kokosbloesemsuiker, er zitten tijgernootjes doorheen en cacaonibs. De nibs en de nootjes geven een lekkere crunch. Het woord “tijgernootje” spreekt tot de verbeelding er zit 19% nootjes in dus dat is best behoorlijk. Ik kan de smaak van tijgernootjes niet echt terugproeven qua smaak, maar misschien is dat juist de bedoeling. Vivani @ Lauriekoek.nl

Ichoc vegan melk en witte chocolade

Ichoc chocolade is sowieso de chocolade die als het op “melk” chocolade en witte “chocolade” aankomt bij mij hoog scoren. Ik ken echt veganistische chocolade die poederig is of me misselijk maakt. De vegan range van Vivani heeft dat niet, die vind ik echt lekker. Of er nou tijgernootjes doorheen zitten of niet. Mocht je graag veganistische “melk” of witte chocolade willen proberen dan is dit een aanrader.

Op de website van Vivani kwam ik trouwens een leuk stukje tegen met bizarre banen in de chocoladewereld. Wat dacht je van chocolade tester? En waarom denk ik nu meteen aan Bram Bokkepoot uit Mathilda? Of chocoladegangster? Of chocolade 3d printer? Ik houd het voorlopig maar bij chocolade-eter denk ik zo. Je vindt Vivani bij de meeste natuurvoedingswinkels, maar ook bij winkels als Søstrene Grene.

Posted by on 19 februari, 2019

1 Comment

  • Yvon Hulst

    11 december, 2019

    Wie en waar kan ik navragen of de Vivani 50 van samenstelling is veranderd?
    Dat vaag ik omdat kokosbloesemsuiker de enige suiker is die ik verdraag. Na het eten van de chocolade voel ik me niet zo goed meer als in het verleden. Klopt het dat deze Vivani 50 veranderd is of ligt het bij mij??

LEAVE A COMMENT