Tony’s Chocolonely Limited Editions 2018

Tony's Chocolonely Limited Editions 2018 @ Lauriekoek.nlHet komt wel eens voor dat mensen denken dat mijn blog een winkel is en dat ze van alles bij mij kunnen bestellen, van taart tot (verzorgings)producten.  Ik krijg zo nu en dan een mailtje met een (al dan niet enorme) order en soms willen mensen ook nog eens dat ik haast maak met het bezorgen ervan. Super grappig natuurlijk, want de producten die ik review eet ik gewoon zelf op. Daarna is het er niet meer. De Tony’s Chocolonely Limited Editions 2018 repen (en nee, die verkoop ik dus niet) waren ook bijzonder snel verdwenen, kan ik jullie verklappen.

Er is dit jaar een karamelthema onder de repen. Karamel en chocolade gaan heel goed samen. Karamel past sowieso bij veel dingen heb ik geleerd van het koken met karamel kookboek, dus dat is een goede zet geweest van Tony’s. Ik was oorspronkelijk van plan om een recept te ontwikkelen met een van de repen, maar ze waren al op voor dat ik dat kon doen… Tony's Chocolonely Limited Editions 2018 @ Lauriekoek.nl

Blond 28% met met gekarameliseerde pecan

Deze reep is blond, omdat er wat pure chocolade door de witte chocolade heen zit. De smaak doet me een beetje aan basterdsuiker denken. Er zitten kleine stukjes gekarameliseerde pecannoot in. De combinatie van karamel en deze chocolade maakt het tot de zoetste reep van de drie. Heel geschikt voor liefhebbers van witte chocolade.Tony's Chocolonely Limited Editions 2018 @ Lauriekoek.nl

puur 51% met cacaokoekjes en karamel

Dit is de donkerste van het stel en als enige van de drie repen ook geschikt voor veganisten. Het doet me op een op een of andere manier aan donkere koffie denken, met een licht zuurtje, zoals koffie dat ook wel eens heeft. Het kan even duren voor je de cacaokoekjes of karamel proeft, omdat alles een chocoladesmaak heeft en de smaken ten opzichte van elkaar minder op lijken te vallen.Tony's Chocolonely Limited Editions 2018 @ Lauriekoek.nl

melk 32% met shortbread en karamel

Dit is mijn favoriet! Met het knapperige van shortbread en het aangename zoete van karamel is het een zeer aangename combinatie. Van deze reep kan ik oneindig blijven eten.Tony's Chocolonely Limited Editions 2018 @ Lauriekoek.nl

Waar kan je de repen kopen? Bij WAAR, Bijenkorf, Marqt, Jamin, Plus en de kleinere delicatessen en cadeauwinkels. Oh en bij Tony’s zelf natuurlijk. Soms moet ik zelf ook even zoeken voor ik ze vind, maar uiteindelijk vind ik ze gelukkig altijd. De chocolade is ook een goede beloning voor het zoeken.

Posted by on 16 september, 2018

LEAVE A COMMENT