Vegan Potluck


Het heeft even geduurd maar gister nam ik voor het eerst deel aan een vegan potluck, met de vrijwilligers en vaste gasten van De Mallemoere. Een potluck is een bijeenkomst waarbij iedereen wat te eten meeneemt. Veganistisch betekent uiteraard geen ei, melk, honing, geplet insect of vlees. Ik maakte een vegan ‘cheesecake’ uit het boek Vegan Pie in the Sky van Isa Chandra Moskowitz en Terry Hope Romero.

Het was de eerste keer dat ik iets uit het boekje, wat ik nog niet lang in mijn bezit heb, bakte.

 

Het is een leuk boekje, er worden geen gekke of moeilijke ingrediënten in gebruikt. De taart was goed gelukt en mensen vonden hem erg lekker. Missie geslaagd! Ook bracht ik crackers mee en ajvar en de notenpasta van Barefood. Oh, en zelfgemaakte citroen-munt limonadesiroop.

De potluck vond plaats in het Sonsbeekpark, andere mensen hadden ook flink uitgepakt. Er was worteltaart, zelfgebakken brood, bessen, aardbeien, meloen, kaneelbroodjes, broodjes gevuld met spinazie en paddenstoelen, bonensalade, salsa, muffins, chips, guacamole en wat al niet meer. Er was ook van alles te drinken, het was mooi weer dus een fijne dag om lekker in het park te hangen.

Een potluck is heel makkelijk zelf de organiseren en in de zomer kun je als het mooi weer is lekker buiten gaan zitten. als je bang bent dat iedereen hummus meeneemt kan je trouwens altijd nog iedereen indelen in categorieën als “hartig” en “zoet”, maar eerlijk gezegd is het verrassingselement juist wat het zo leuk maakt.

 

Posted by on 15 juli, 2013

LEAVE A COMMENT