Van Blik Vegetarische Curry Madras

vanblik01Als ik eten uit blik eet, zullen dat meestal bonen zijn, of tomaten. Vooral als tomaten toch niet in het seizoen zijn, zijn tomaten uit blik prima, zo niet zelfs beter dan hun “verse” soortgenoten. Met maaltijden uit blik ligt het al iets anders, de meeste maaltijden uit blik vond ik namelijk ronduit vies. Toch besloot ik de maaltijden uit blik weer een kans te geven toen ik dit blik curry madras van Van Blik tegenkwam.

Blik: behoorlijk duurzaam

Van Blik is geboren (op een zeilboot!) vanuit de verbazing over hoe slecht het imago is van voedsel uit blik, en dat terwijl blik heel duurzaam is. Een blik kan voor 95 procent hergebruikt worden. Het is volgens Van Blik dus de meest duurzame verpakking. Blik heeft verder nog meer voordelen: Het is lang en ongekoeld houdbaar, zonder conserveermiddelen en je kunt het makkelijk overal mee naartoe nemen.

Een vegetarische optie

Van Blik heeft momenteel 3 verschillende maaltijden in het assortiment waarvan Curry Madras de enige vegetarische, zelfs veganistische optie is. Er zit een enorm groot vegan keurmerk op de zijkant, niet te missen dus. Ondanks dat kunnen wel sporen inzitten van melk, ei, gluten, selderij en soja. vanblik02De ingrediënten zijn stuk voor stuk herkenbaar. Samen met wat zetmeel en suiker is het verder geen zeer ingewikkeld knutselproduct. Zelf zou ik er waarschijnlijk veel meer kikkererwten in hebben gedaan en meer groente, maar ja het is maar een blik van 400ml.vanblik03

1 royale portie

Volgens het blik bevat het 1 á 2 porties. In mijn geval is het 1 portie. Zeker als het om avondeten gaat. Bij 2 porties is het alles behalve royaal, dus je moet wel een hele kleine eter zijn om er genoeg aan te hebben. Anders kun je het nog altijd als onderdeel van een grotere maaltijd serveren. Voor een complete maaltijd zou ik er sowieso trouwens wel iets van rijst bij koken, of zoals Van Blik zelf suggereert: naanbrood en salade.
vanblik04

Hoe smaakt het?

Maar hoe smaakt het? Dat is natuurlijk de allerbelangrijkste vraag. Hoewel inblikken zelf niets over de smaak zegt, heb ik echt vieze dingen uit blik gegeten. Komt het ooit nog goed tussen mij en de maaltijd uit blik en gaat Van Blik hier verandering in brengen?… Ik denk het wel! Het is weliswaar curry madras, wat ik normaal altijd ontzettend heet vind, maar deze curry is helemaal niet heet. Hij smaakt heel neutraal, maar wel lekker en niet flauw. Er zitten duidelijk herkenbare stukjes groenten en kikkererwten in. Ik zou dit vroeger vast veel liever gegeten hebben dan die Unox smurrie.vanblik05

Niet verkeerd

Het is niet de curry madras die ik zelf zou maken, maar voor een keer vind ik deze maaltijd helemaal niet verkeerd. Hij doet zeker niet onder voor kant-en-klare maaltijden die je in het koelschap van de supermarkt vindt. En mocht ik ooit nog eens helemaal geen tijd, zin of puf of mogelijkheid hebben om een avondmaal klaar te maken, behoort dit zeker tot een van de opties.

Meer vegetarische opties aub

Ik zou het leuk vinden al Van Blik binnenkort met nog wat extra vegetarische of veganistische opties komt, want op dit moment zijn twee van de drie blikken nog een maaltijd met vlees. En hoewel ik met deze ene vegetarische optie heel blij ben, ben ik toch benieuwd of er in de toekomst nog meer vegetarische maaltijden bij gaan komen.

Je vindt Van Blik bij de Albert Heijn (in het blikschap, waar anders?) Een blik van 400ml kost daar €3,49.

Posted by on 2 september, 2017

6 Comments

 • Saskia

  2 september, 2017

  Dank je wel voor de review. Ik was al nieuwsgierig of dit wel te eten was. Ik zou er lekker rijst bij maken en wat extra rauwkost. Ga het een keer proberen.

  • Laurie

   2 september, 2017

   Leuk dat ik je over de streep heb getrokken. Ik zou er inderdaad wel zelf een complete maaltijd van maken, alleen het blik is een beetje karig. Laat je me weten wat jij er van vind?

 • vanBLIK

  5 september, 2017

  Hi Laurie,
  Dankjewel voor de review. Het blik is geschikt voor 2 personen als je er bijvoorbeeld wat rijst, naanbrood, een Surinaams broodje of noodles bij serveert. Met een salade heb je dan echt een volwaardige maaltijd. En ja, we zijn volop bezig een nieuwe vega smaak te ontwikkelen. Mocht je leuke suggesties hebben dan ontvang die ik heel graag! Nogmaals bedankt en ik wens je een hele fijne dag! Groetjes, Maartje

  • Laurie

   5 september, 2017

   Bedankt voor je bericht! Leuk dat er nog meer vegetarische opties bij gaan komen in de nabije toekomst. Ik heb zeker suggesties, ik zal je binnenkort een berichtje sturen.

 • Esther koene

  6 september, 2017

  Ik ben reuze nieuwsgierig naar deze vegetarische maaltijd .
  Wanneer mijn kinderen niet thuis eten neem ik vaak een pizza.
  Wel de vega variant, maar toch het kan beter .
  Bedankt voor de tip .gr Esther.

LEAVE A COMMENT