Tony’s Chocolonely Limited Editions 2014

Tony’s Chocolonely Limited Editions 2014 Er zijn weer speciale Tony’s Chocolonely limited edition repen! Ik geloof dat als je nu een winkel binnen stapt waar ze alle soorten Tony’s hebben, je intussen uit 11 verschillende repen kunt kiezen. Drie daarvan zitten in een zwart-witte wikkel (van ongestreken duurzaam FSC papier) en dat zijn de limited editions voor 2014 en in de smaken: melkchocolade met banaan en walnoot, melkchocolade met drop en pure chocolade met sinaasappel en rozemarijn.

Alle chocolade is Fairtrade de repen zijn in ongelijke blokjes verdeeld om aandacht te vragen voor het feit dat het er behoorlijk oneerlijk aan toe kan gaan in de chocoladewereld en dat dit moet veranderen. Een duidelijk boodschap dus!

Ik heb twee soorten Tony’s geprobeerd: de variant met drop en die met rozemarijn en sinaasappel. De reep met sinaasappel en rozemarijn geschikt is voor veganisten.IMG_3157[1]

Rozemarijn en sinaasappel

Als ik aan chocolade met sinaasappel denk, dan denk ik altijd aan die gekonfijte sinaasappelsnippers die je bij je opa en oma kunt vinden. Erg lekker vind ik die overigens niet, ik had dus mijn bedenkingen bij deze reep. Toch ben ik helemaal bijgedraaid: de smaak is lekker licht kruidig en licht citrusachtig. Er zit iets minder cacao in deze reep dan bij andere pure chocolade (te weten 51%), waardoor de chocoladesmaak wat romiger is en de kleur van de reep iets minder donker. Hij is ook een beetje crunchy door de stukjes die er in zitten.
IMG_3169[1]

drop en chocolade

Dit is een bijzondere tevens bijzonder goede combinatie. Drop met chocolade heb ik wel eens vaker gegeten, dus dan moest chocolade met drop ook goed zijn. En dat was het ook. Het zijn maar kleine stukjes drop maar je proeft ze wel de stukjes drop geven ook een lichte crunch.
Tony

Beide zijn lekker en ik beveel ze van harte aan. Je kunt ze voor een bedrag van rond de 3 Euro vinden bij Wereldwinkels, WAAR winkels, Marqt, en cadeauwinkels. Je kunt ze ook bestellen bij de webwinkel op de website van Tony’s Chocolonely zelf.

Posted by on 23 september, 2014

5 Comments

 • Mirne van Megen

  23 september, 2014

  Ben wel benieuwd naar die met drop, erg apart lijkt dat me.

 • セレネ

  23 september, 2014

  Zou je bij je volgende productrecensies de ingredientenlijst(en) kunnen overnemen 🙂 ?

  • Laurie

   24 september, 2014

   Meestal verwijs ik naar de website waar je de ingredienten declaraties kunt vinden. Als ik meerdere etenswaren in een blogpost bepreek word het heel onrustig als ik dat allemaal in de blogpost verwerk. Vandaar dat ik het zo doe.
   Ik geef met de tags ook aan of het vegetarisch, veganistisch of glutenvrij is.

   • セレネ

    24 september, 2014

    Ah ja, ik snap het (^-^)
    Wel handig dat je het met de tags aangeeft trouwens!

    • Laurie

     24 september, 2014

     Mocht je echt een specifieke allergie hebben, dan is het altijd handig om zelf de verpakking te lezen of de fabrikant te bellen natuurlijk. In dat geval kun je beter altijd het zekere voor het onzekere nemen.

LEAVE A COMMENT