Terra Sana Aziatisch

Terra sana heeft een nieuwe lijn met verschillende biologische producten geïnspireerd door Azië en Indonesië. Curry pasta, ketjap manis, crispy uitjes, dat werk. Ik probeerde ze uit.

Terra sana biologisch

Terra sana zelf geeft aan dat de boemboe bijvoorbeeld zonder toegevoegde suiker is gemaakt en zonder trassi, zodat het geschikt is voor veganisten. De ketjap is bijvoorbeeld gemaakt met kokosbloesemsuiker. In geen van de producten zit smaakversterker. Alle producten zijn biologisch en dragen het biologische keurmerk en het is verpakt in glazen potjes en flesjes.

Een emmer van deze uitjes graag

Allereerst dook ik op de crispy onions. Ze zijn uiteraard bedoeld om een gerecht mee te bestrooien, maar ik eet ze ook gerust zo uit het potje. Misschien denk je nu: ik weet toch wel hoe crispy onions smaken? Dat dacht ik ook maar deze zijn anders dan de bruine uit zo’n grote zak van de toko. Ze zijn wat lichter van kleur, groter en ze zijn veel knapperiger. Persoonlijk in ik deze veel lekkerder dan die van de toko. Wie had dat kunnen denken, dat er op crispy uitjesgebied zo’n variatie zou zijn? Ik kan jullie verklappen dat dit potje snel leeg was. Ik adviseer Terra Sana om ook mega emmers van dit spul op de markt te brengen. Ook goed om te weten: deze uitjes zijn niet gebakken in palmolie.
Terra Sana Aziatisch @ Lauriekoek.nl

Terra Sana Aziatisch @ Lauriekoek.nl

Curry

De Thai jackfruit curry is zoals al op de verpakking staat mild. Jackfruit is een vegetarisch en veganistisch alternatief voor vlees. Vooral draadjesvlees kan het goed nadoen qua structuur. Het heeft vrij weinig smaak van zichzelf en neemt de smaak aan van de saus waar het in zit. Ik vond het met wat rijst en erwtjes een prima lunch, maar ik maak toch het liefste curry’s zelf. Met de currypasta’s die Terra sana heeft bijvoorbeeld. Bijzonder is dat de rode currypasta, die meestal het heetste is, hier milder is dan de groene currypasta. Als je iets met rode curry wil maken maar niet goed tegen hitte kan zou je deze kunnen proberen.
Terra Sana Aziatisch @ Lauriekoek.nl

Terra Sana Aziatisch @ Lauriekoek.nl

Terra Sana Aziatisch @ Lauriekoek.nl

Terra Sana Aziatisch @ Lauriekoek.nl

Ketjap manis

De ketjap manis is zoals ik ketjap manis ken, een zoete sojasaus die ik ken van sateh en die ik ook graag gebruik bij het marineren van tofu of tempeh. Ook in ketoprak en nasi goreng hoort ‘ie thuis. Ik heb het altijd in huis. Deze ketjap is gezoet met kokosbloesemsuiker en dat past heel goed bij de Indonesische keuken, maar ook bijvoorbeeld bij geroerbakte spruitjes.
Terra Sana Aziatisch @ Lauriekoek.nl

Terra Sana Aziatisch @ Lauriekoek.nl

Terra Sana Aziatisch @ Lauriekoek.nl

Nasi goreng

Over nasi goreng gesproken: Terra sana heeft nu dus ook bumbu voor nasi goreng. Deze is geschikt voor vegetariërs en veganistenm want er zit geen trassi in. Het is een kant-en-klare pasta, zodat je snel gebakken rijst kunt maken. Ideaal als je nog veel rijst over hebt van een vorige maaltijd. Nu is nasi goreng normaal gesproken sowieso al niet een gerecht dat veel werk kost, maar met deze pasta hoef je alleen nog een lepel toe te voegen aan te gebakken rijst en/of tofu. Het potje is qua inhoud geschikt voor een maaltijd voor 4 personen.Terra Sana Aziatisch @ Lauriekoek.nl

Je kunt producten van Terra sana kopen in de meeste biologische winkels en bij online winkels die natuurvoeding verkopen. Niet iedere winkel heeft helaas het volledige assortiment, dus als je iets graag wil proberen, moet je daar allicht even voor zoeken.

Voor meer informatie en verkoopadressen kun je bij de website van Terra Sana terecht.

 

Posted by on 6 december, 2023

2 Comments

 • Lucie

  9 december, 2023

  Ik ben heel benieuwd of deze producten, met name de bumbu’s, dan wél in de buurt komen van mijn herinneringen aan de zelfgemaakte van mijn moedertje ooit….

  • Laurie

   12 december, 2023

   Ik hoor zelden dat een kant en klaar product in de buurt komt van iemands zelfgemaakte versie. Zeker als het een verie is waar je goede herinneringen aan hebt ligt de lat heel hoog. Dus haal je tjobek maar tevoorschijn en vijzelen maar.

LEAVE A COMMENT