Rustichella d’Abruzzo pasta

Rustichella d'Abruzzo @ Lauriekoek.nl Rustichella d’Abruzzo de merknaam van deze pasta klinkt al als een gedicht. Als foodblogger houd ik altijd mijn oren en ogen open. Dus als iemand begint over het ultieme pastamerk dan onthoud ik de merk naam en dan moet ik dat uit proberen. Ook als dat even zoeken is.

De juiste pasta

Het valt mij op dat als koks kant-en-klare pasta gebruiken, in hun restaurant of gewoon thuis. Ze altijd benadrukken dat het juiste merk het verschil maakt en dat het de moeite is wat meer te betalen of om om te fietsen voor het juiste merk. Dat snap ik helemaal, want zo denk ik er ook vaak over. Het enige wat ik gek vind is dat ze daar vaak geen merk bij noemen. Terwijl ik daar vaak zo nieuwsgierig naar ben! Vooral op pastagebied zijn zoveel merken te koop dat ik heel nieuwsgierig ben welke je dan moet kiezen. Maar ik denk dat ik nu dus het antwoord (of een van de antwoorden) heb gevonden namelijk: Rustichella d’Abruzzo.

Het verschil tussen de ene en de andere pasta

Wat maakt precies het verschil denk je nu misschien en dat snap ik, want in de winkel zien alle pasta’s er voor het oog hetzelfde uit. Behalve dan misschien de verse pasta in de koeling en de pasta met ei of een kleurtje zie je geen verschil. Toch is dat verschil er wel. Zo wordt Rustichella d’Abruzzo pasta gemaakt met bronzen mallen in plaats van teflon mallen, zodat de pasta ruwer is en waardoor de saus er beter aan blijft plakken. De pasta wordt ook veel langzamer gedroogd, 50 uur op 35 á 40 graden in plaats van 4 uur op 90 graden. Door dat langzame drogen vindt er een fermentatieproces plaats wat ook weer een positief effect heeft op de smaak.

Rustichella d’Abruzzo pasta

Gelukkig kon ik die smaak ook zelf ervaren want ik kreeg van Rustichella d’Abruzzo wat thuis gestuurd van hun lijn met klassiekers en hun lijn met nieuwe innovatieve pasta’s met allerlei kleuren en smaken. En als ik kleuren en smaken zeg bedoel ik dat ook, want er zitten echt de prachtigste kleuren bij. Met ingrediënten als kiwi of bosvruchten, ik had werkelijk geen idee dat dat bestond.Rustichella d'Abruzzo @ Lauriekoek.nl

Lichtbruine pasta van Rustichella d’Abruzzo

Ik heb onder andere de een lichtbruine pasta uitgeprobeerd, die semi-volkoren is en dus bruiner van kleur dan gewone niet volkorenpasta. Als je de pasta aanraakt voel je inderdaad dat de pasta iets ruwer is, de vormen zijn ook iets onregelmatiger. Sommige stukjes zijn recht anderen zijn krom. Het ziet er minder uniform uit en eigenlijk kan ik dan wel waarderen, waarom zou alles er hetzelfde moeten uitzien? Het grootste verschil zie je als je de saus er overheen doet, die blijft inderdaad veel beter aan de pasta plakken. De smaak is nootachtig en ook de structuur is iets anders grover maar op een aangename manier. Ik snap de experts, dit is lekkere pasta.Rustichella d'Abruzzo @ Lauriekoek.nl

Rustichella d'Abruzzo @ Lauriekoek.nl

Gekleurde pasta van Rustichella d’Abruzzo

Ik kreeg ook gekleurde pasta thuisgestuurd met allerlei ingrediënten, zoals kiwi, bergamot of spirulina. Pasta met geweldige kleuren zoals diep paars, lichtgroen en blauw. In de pasta zit al snel 30% van het ingrediënt, dus het is niet zomaar een beetje voor het effect. Natuurlijk was ik heel benieuwd of ik het zou proeven, ik ging eerst voor de kiwi, een lichtgroene pasta. De kleur was geweldig, de pasta was lekker maar ik kon er geen kiwi uithalen. Nu wist ik dat ik opzoek was naar de smaak van kiwi maar zonder die informatie had ik er helemaal niets van kunnen maken. Het kleureffect is wel heel aantrekkelijk, ik heb nog nooit pasta gezien met zulke mooie kleuren zonder de toevoeging van kleurstoffen uit een potje.Rustichella d'Abruzzo @ Lauriekoek.nl

Rustichella d'Abruzzo @ Lauriekoek.nl

Rustichella d'Abruzzo @ Lauriekoek.nl

Je kunt Rustichella d’Abruzzo vinden bij de betere Italiaanse speciaalzaak en bij speciaalzaken online. Grote webwinkels zoals Amazon verkopen het ook, al is dat wel vaak in bulk. Voor meer informatie verwijs ik je door naar de website van Rustichella d’Abruzzo.

Posted by on 17 januari, 2020

LEAVE A COMMENT