Slowjuiceliefde deel 12: Perenijssap

Niet te lang geleden vertelde foodwatch dat er in een peren ijsje 1/15e deel van een peer gaat. Dat is niet bijster veel peer voor iets wat zich een perenijsje noemt. Dit perensapje bevat twee hele peren, een nectarine en een paar takjes verse munt. Ik kan me voorstellen dat het sapje zich heel goed in laat vriezen in een ijs vormpje. Lekker voor een warme dag! Van die twee peren en de nectarine kreeg ik bijzonder veel sap. Wel een liter! De smaak was heerlijk, lekker fris en met de zoetheid van echte peer krijg ik onmiddellijk een perenijsjes associatie.

Als je, nadat je een paar takjes munt hebt geknipt, nog ruim munt over hebt: zet er thee van! Ik doe altijd een zakje groene thee in een kopje met een bosmunt. Ook een lekkere combinatie.

[crp]

Posted by on 22 juni, 2013

LEAVE A COMMENT