Slowjuiceliefde deel 10: Roze Smoothie

Vandaag had ik zin in frambozen en perziken. Ik kocht dus twee doosjes frambozen en twee perziken, die deed ik in de versapers. Van de framboos zag ik alleen de zaadjes terug. Dat was boven mijn verwachting, tof dat je er ook zulk zacht rood fruit door kunt doen! Daarna deed ik er een bakje van 100 gram geweekte cashewnoten doorheen, ik had namelijk begrepen dat je in de versapers ook notenmelk kon maken. Dat leek me leuk, notenmelk met een fruitig tintje. Al vrij snel werd duidelijk dat er zich een cashewpasta begon te vormen in de machine, die niet lang daarna verstopt raakte. Uit zowel de vulopening als de pulp opening kwam niets meer.

Ik zette de machine stop en prikte de verstoppingen door. Omdat ik het fruit al had geperst kon ik niet proberen of ik het met fruit “weg kon spoelen”. Daarom schraapte ik de pulp uit de machine en voegde die bij de frambozen en perzik sap die ik al had. Daarna deed ik het geheel met wat rijstmelk in de blender.

Het resultaat was een supervoedzame sap met de kleur van de door mij zo gevreesde fristi. Het smaakte gelukkig niet naar fristi. Dat was fijn, maar van deze onderneming heb ik wel geleerd dat ik noten liever in de vorm van een lekkere notenpasta op mijn brood smeer, in hun geheel opeet of als kant en klare notenmelk koop bij de winkel. Dit sap vond ik te voedzaam, zelfs als ontbijtsmoothie.

Binnenkort wil ik nog wel een keer zelf amandel of cashewmelk maken. Daarvoor moet ik nog wel even een notenmelkzakje (hippie scrabble woord van het jaar wat mij betreft) in huis halen. Dat vergeet ik steeds maar deze vakantie ga ik het een keer maken. Notenmelk zonder al teveel pulp. Beloofd!

Posted by on 20 juni, 2013

LEAVE A COMMENT