Slowjuiceliefde deel 14: Bananensmoothie met Havermout

De laatste slowjuice liefde post alweer! Dit keer een ontbijt smoothie. Ik mixte een glas sojamelk in de blender met: een eetlepel chiazaad, een banaan en twee eetlepels havermout. Desgewenst kan je er nog een lepel zoetmiddel zoals agave siroop, yacon siroop of honing doorheen doen. Dit is een lekkere voedzame ontbijtsmoothie, ideaal om de dag mee te beginnen. Je kunt de havermout makkelijker blendbaar maken door deze van te voren te koken, of door deze in de plantaardige melk die je van plan bent te gebruiken te weken. Zet de havermout gewoon in een glas sojamelk in de koelkast voor je gaat slapen, lekker makkelijk.

Deze afsluitende post is ook ideaal om nog wat sap tips met jullie te delen. Daar gaat ie:
1.Zorg dat je altijd voldoende fruit en groente in huis hebt. Plan vooruit. Als je niet vooruit denk kan het zijn dat je wel een smoothie of sap wil maken maar hiervoor niets in huis hebt. De kans dat je dan daadwerkelijk een sap of smoothie gaat maken word zo steeds kleiner.
2.Maak de machine of blender altijd schoon. Natuurlijk, schoonmaken is niet leuk en dat zal het misschien ook nooit worden. Maar uren boenen op iets omdat je het niet meteen hebt schoongemaakt is zo mogelijk nog erger.
3.Was je groente en fruit altijd. Je weet nooit waar het geweest is. Oh, en zand en modder in je sap is ook geen feest.
4.Probeer eens een biologisch fruit en groente abonnement. Soms is het voordeliger en je word zo uitgedaagd om groente en fruit te eten die je anders niet zo snel in huis zou halen. Bepaalde groente en fruit kramen op de markt bieden ook verwerkingsfruit aan, dit is wat kleiner dan normaal of gek van vorm en daarom goedkoper.
5.Experimenteer! Het is leuk om een sapje te maken waar je je bedenkingen bij hebt om vervolgens te constateren dat het resultaat prima is. En als het niet lekker is..tja dan leer je er misschien van houden. 🙂
6.Bananen kun je prima invriezen als je ze rijp zijn. Zo heb je altijd rijpe bananen bij de hand. Ander fruit, zoals rood fruit en bosbessen, kan je prima ingevroren kopen. Ook biologisch.

Posted by on 24 juni, 2013

LEAVE A COMMENT