Slowjuiceliefde deel 13: Ontbijtsmoothie met Chia

Dit mijn recept voor een oersimpele ontbijtsmoothie. Je kunt eigenlijk elke plantaardige melk gebruiken die je maar wil. Ik gebruikte plantaardige melk op basis van amandel en rijst, omdat ik dit toevallig nog had staan. Ik gebruik ongeveer 200 ml plantaardige melk, een handje zomerfruit (in de vriezer bij de natuurwinkel of AH) en twee scheppen chiazaad. Ik gebruikte om te scheppen de tablespoon van een maatlepelset met een inhoud van 15 milliliter. Zo’n maatlepelset is ook handig als je graag bakt uit Amerikaanse of Engelse boeken, ik kocht mijn set bij een goede kookwinkel. Daar vind je ook de cups die ze in Amerikaanse boeken gebruiken. Omrekenen is een hele hoop gedoe, dus in mijn ogen is het de aanschaf meer dan waard.

Je kunt het fruit eerst door de slowjuicer doen, het is dan belangrijk dat het goed ontdooid is anders kan het apparaat het niet goed tot sap verwerken. Je kunt ook een blender gebruiken, als deze diepgevroren fruit kan verwerken hoef je niet te wachten tot het ontdooid is. Het is maar net hoeveel tijd in je in de ochtend hebt.

[crp]

Posted by on 23 juni, 2013

LEAVE A COMMENT