Slowjuiceliefde deel 6: Groene Smoothie voor Beginners

Vandaag maakte ik een groene smoothie van een komkommer,150 gram spinazie, een appel en een uitgeperste sinaasappel. Dit vind ik bij uitstek een groene smoothie voor een beginnende groene smoothie drinker. Hij is fris en fruitig van smaak: heerlijk! En natuurlijk ook voor de gevorderde groene smoothie drinker prima geschikt.

Eigenlijk was ik van plan om vandaag tarwegras te persen omdat dat ook kan met de versapers en omdat ik heel erg van de smaak van vers tarwegras houd. Dat dropachtige en bladerachtige vind ik lekker. Sommige mensen verklaren me voor gek maar het is echt zo! Het vinden van vers tarwegras om te persen is echter nog niet zo makkelijk. De ekoplaza heeft sindskort wel ingevroren tarwegras in de vriezer, dat vlak na het persen word ingevroren. Dat is echter vrij prijzig en ik wilde het juist graag zelf persen. Uiteindelijk besloot ik maar een flinke schep tarwegras poeder toe te voegen. Mocht je niet van tarwegras houden laat het dan gerust weg.

Tarwegras poeder bevat mineralen, vitamines en eiwitten. Er gaan er bij het verpoederen natuurlijk wel wat verloren, maar een voordeel voor mensen die de smaak niet zo lekker vinden is dat het minder sterk smaakt. Het loont enorm de moeite om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, de prijzen verschillen enorm.

Posted by on 16 juni, 2013

LEAVE A COMMENT