Vivani Chocoladereepjes

Viviani2Ik had ze al voorbij zien komen bij Duitse collega bloggers; de nieuwe reepjes van het merk Vivani. Ze zagen er verrukkelijk uit, maar ik ging er vanuit dat ze niet in Nederland verkrijgbaar waren. Toen ik ze vond bij Simply Delicious in Velp, heb ik ze meteen gekocht.

Simply Delicious is meer een delicatesse winkel dan een natuurvoedingswinkel. Veel producten zijn er behoorlijk aan de prijs, maar daar staat tegenover dat ze veel bijzondere producten verkopen die ze bij andere natuurwinkels niet hebben. Zoals bijzondere soorten biologische cider, single estate koffie en dus ook Vivani chocolade die elders wellicht niet word ingekocht.

De reepjes zijn 35 gram per stuk, vier varianten zijn geschikt voor veganisten: amandel-sinaasappel, zwarte kers, dark nougat en white nougat. Alleen de variant met koffie bevat melkpoeder. De veganistische reepjes hebben een klein labeltje aan de voorkant met het woord “vegan” daaraan herken je de vegan varianten dus gemakkelijk. De chocolade is biologisch en  Vivani geeft op haar eigen website aan Fairtrade ook belangrijk te vinden.Viviani1
Viviani
Ik vind chocolade waar rijstpoeder aan toegevoegd is niet altijd lekker, daarom het fijn dat er nog wat extra’s aan toegevoegd zijn, zoals amandel en nougat voor extra crunch en smaak. Door de rijstpoeder in de veganistische reepjes zijn ook de donkere chocoladevarianten een beetje melkchocolade-achtig geworden wat erg lekker is. De koffievariant is de saaiste van het stel. Er zit een koekje in het midden, maar ik verwachtte eigenlijk een reepje met koekstukjes, geen koek met een klein beetje chocolade.

Dit zijn de betere veganistische chocoladereepjes die ik ooit geproefd heb. Ik ben er niet over uit welke ik lekkerste vind, die met zwarte kersen of toch die met nougat. Het enige wat ik er op tegen heb is dat de reepjes vrij klein zijn. Dat zou je natuurlijk ook als een voordeel kunnen zien. Het is maar net hoe je het bekijkt natuurlijk. Een reepje kost 1 euro, wat duurder is vergeleken bij de prijzen in de supermarkt, maar als je gewend bent wat meer te betalen voor kwaliteit, dan valt het heel erg mee.

P.S Ik heb de reepjes inmiddels ook gespot bij de Gimsel in Rotterdam en bij sommige Ekoplaza’s.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 26 augustus, 2014

4 Comments

 • Milou Geerling

  26 augustus, 2014

  Ik vind ze ook erg lekker! Vooral de black cherry, terwijl ik niet eens van kers houd ha ha..
  Ik heb ze trouwens ook bij Mimint!

  • Laurie

   26 augustus, 2014

   Ik had al zo’n vermoeden dat je ze zou kunnen hebben. Goed om te weten.

 • De Bakparade

  26 augustus, 2014

  Ohh die zien er lekker uit en het voordeel je mag zo’n reep in één keer opeten :) Mij lijkt die met nougat echt super lekker

  • Laurie

   26 augustus, 2014

   Jij begrijpt het! 35 gram chocolade per keer is een hele nette hoeveelheid.

LEAVE A COMMENT