Rude Health plantaardige melk

Rude Health Plantaardige melk @ Lauriekoek.nlIk kreeg post van Rude Health. Een pakket met vier dranken, twee plantaardige opties voor de koffie en chocolademelk en golden milk, ook plantaardig. Afgelopen week probeerde ik ze allemaal uit. 

Golden milk

Allereerst de golden milk. Ik krijg wel vaker post van fabrikanten met producten waar geelwortel extra aan is toegevoegd en meestal eindigen ze niet op Lauriekoek. Je kunt inmiddels van alles krijgen met geelwortel, kaas, drop, wraps, pasta geloof ik zelfs. Ik zag het overal op de Biobeurs. Ik houd trouwens enorm van de aardse smaken van geelwortel, maar ik stop het het liefst in curry’s of ik gebruik het in een mengsel zoals kerrie. Zelf heb ik liever chai dan goldenmilk. Smaken verschillen.

Hot chocolate

De chocolademelk is ongezoet, het bevat alleen natuurlijk aanwezige suikers. Zelf heb ik er dus suiker en cacao bijgedaan want als ik zelf chocolademelk maak doe ik dat ook. Laatst dronk ik nog een heerlijke plantaardige chocolademelk van Juice Brothers met een snuf zeezout en kokosbloesemsuiker, echt een traktatie. Ook die van Taza die ik een tijdje geleden probeerde is verrukkelijk. Deze valt daarbij compleet in het niet, hij heeft weinig smaak (1,5% cacao).  Sorry Rude Health, maar ik vind hem niet “next level” zoals jullie hem omschrijven.Rude Health Plantaardige melk @ Lauriekoek.nl

Rude Health voor in de koffie

De plantaardige melk voor in de koffie was ok. Ik weet niet of ik het mij inbeeld, maar volgens mij schuimt de barista melk van Oatly wel iets beter op dan de havermelk van Rude Health. De amandelmelk vond ik ok. Zelf heb ik geen professionele opschuimapparatuur en dan vind ik persoonlijk sojamelk het beste opschuimen van allemaal. Deze plantaardige melk voor in de koffie heeft mijn mening op dat gebied verder niet veranderd.Rude Health Plantaardige melk @ Lauriekoek.nl

De barista editie van Rude Health bevat grappig genoeg meer amandel dan de gewone amandeldrink. Hoewel “meer” in dit geval wel een relatief begrip is. De amandeldrink bevat 1% de barista editie 3% amandel. Ik vind de prijs van ruim 3 Euro wel stevig in deze context. Zelf maak ik het liefst zelf plantaardige notenmelk, die smaakt zoveel romiger en lekkerder. Vooralsnog heb ik nog geen merk gevonden wat dat evenaart. Rude Health Plantaardige melk @ Lauriekoek.nl

Je kunt Rude Health kopen bij Holland&Barrett en AH en Marqt. Meer informatie vind je op hun website.

Posted by on 26 september, 2019

LEAVE A COMMENT