Ontdekkingen en Herontdekkingen

ontVandaag een blog over een paar van mijn persoonlijke ontdekkingen en herontdekkingen, zowel op voedsel als op niet voedsel gebied. Wat is er nieuw? Wat is er de moeite van het proeven waard? Wat zit er aan te komen? En wat is er al een tijdje niet nieuw meer maar nog steeds de moeite waard?

Alpro heeft sinds kort haverdrink, een plantaardige melk dus op basis van haver. Hoe meer plantaardige opties in de supermarkt hoe beter, vind ik. Daarom ben ik blij dat er niet alleen havermelk bij is gekomen maar ook amandel chocodrink, amandelmelk met chocolade smaak. In België bestond het al een tijdje maar nu is hij er ook in Nederland. Zo snel ik hem hier spot, pas ik uiteraard mijn grote plantaardige melk overzicht aan.
IMG_2935[1]

Natuurlijk blijft er altijd wat de wensen over. Bij onze Oosterburen heft Alpro namelijk Cremoso op de markt gebracht. Dat is een toetje op basis van soja met appeltaart- of citroentaart smaak. En hoewel appel- of citroentaart zelf meestal niet plantaardig zijn, is dit toetje dat wel. Laten we hopen dat Alpro het ook snel in Nederland lanceert want het klink ontzettend lekker.
Alpro2

Over plantaardig gesproken, in de Allerhande worden de recepten al een klein tijdje met veganistisch aangeduid, als ze dit ook daadwerkelijk zijn. Nieuw is wel dat je nu ook op de website van de Allerhande met de zoekmachine naar vegan gerechten kunt zoeken. Het werkt nog niet helemaal vlekkeloos (er zijn gerechten die wel veganistisch zijn, maar niet als zodanig worden herkend), maar het is toch fijn dat het zoeken naar ideeën voor een plantaardige maaltijd weer een stukje makkelijker is gemaakt.

Bij Albert Heijn verkopen ze trouwens ook sinds niet al te lange tijd heerlijke biologische Belvoir limonade. De smaak vlierbes leerde ik al eerder kennen via de Food We Love Box maar nu ontdekte ik de smaak framboos-citroen. Een fijn drankje of het nu zomers weer is of niet.
IMG_2981[1]

schriftjedilleenkamille

Ben jij ook altijd op zoek naar mooie schriftjes om je recepten in te schrijven? Ik vond dit schriftje bij de winkel Dille & Kamille. Je vind kunt het vinden in hun winkel of in hun webwinkel. Het is gemaakt van hergebruikt papier en heeft een leuke retro vibe.

 

.

Tot slot dit schattige tekeningetje van een koe op een verpakking van het merk Lima. Te schattig.
IMG_2932[1]

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 27 augustus, 2014

LEAVE A COMMENT