Amandelmelk Ongezoet + Smoothierecept

AmandelmelkGrappig, eerst duikelde ik de speciale sojamelk voor cappuccino’s van Alpro op en schreef ik daarover. Nu heb ik de suikervrije amandelmelk gevonden en schrijf ik daar weer over. Reclame? Nee hoor, ik merk om me heen dat dat er meer behoefte is aan ongezoete plantaardige melk, bijvoorbeeld in de zelfgemaakte chocolademelk. Dus ik laat jullie graag weten wanneer er een optie bij is gekomen. Ook aan deze variant is trouwens gewoon calcium, B12 en vitamine D toegevoegd, goed om te weten lijkt me. 
AmandelmelkEerst was deze amandelmelk alleen bij Jumbo te koop, maar deze maand is ie ook bij andere supermarkten te krijgen. Wel zo handig! Wil je meer weten over welke verschillende soorten plantaardige “melk” er zijn? Bekijk dan mijn grote plantaardige melk overzicht.

Bramen_en_Peer_Smoothie_{N}MuesliTot slot nog een smoothierecept met de ongezoete amandelmelk:

 • 300 ml ongezoete amandelmelk
 • halve rijpe peer in stukjes
 • 70 gram bramen
 • 2 eetlepels ahornsiroop

Doe alles in de blender, mix het door elkaar tot er een gladde substantie ontstaat. Giet het in een flesje of glas.

Volg mij via Bloglovin Dankjewel!

Posted by on 11 januari, 2014

2 Comments

 • Petra Krommenhoek

  17 januari, 2014

  Wat een heerlijk recept is dit…Ik ga het zeker proberen!

 • Jan Mares

  3 februari, 2015

  Hey! We have this brand of almond milk also here in the Czech republic! 🙂 Personally I prefer smoothies with tapped or mineral water. I find them more refreshing.

LEAVE A COMMENT