Vita Coco

Vita CocoKokos is wel het toverwoord van het afgelopen jaar. Kokoswater, kokosvlokken, kokoskoekjes, kokosrepen, ijs op kokosbasis, kokosvet. Er is volgens mij nog veel meer mogelijk met kokos en ik denk dat de kokostrend voorlopig ook nog niet voorbij is. Een van de dingen die ik nu regelmatig om me heen zie is kokoswater. Zowel vers uit de jonge kokosnoot als in diverse hippe verpakkingen. Het spul in intussen al doorgedrongen tot het assortiment van menig supermarkt. 

Kokoswater is niet zomaar een trenddrankje, maar ook nuttig. Bijvoorbeeld voor na het sporten, vanwege de elektrolyten die je bij serieuze inspanning verliest en die je weer moet aanvullen door middel van voeding en kokoswater is daar uitermate geschikt voor.

Kokoswater zoals het vers uit de jonge kokosnoot komt is licht zoetig en een beetje fruitig van smaak, wat erg lekker is. De producten die je in de winkels in flesjes en pakjes kunt kopen zijn lang niet altijd even lekker. Dat kan komen doordat bijvoorbeeld het kokosvocht eerst tot concentraat is teruggebracht een weer is aangelengd met water, of omdat er citroensap aan toegevoegd is om het goed te houden. Dat eerste geeft een wat korrelig water, het tweede een licht zure smaak. Er is een merk kokoswater dat naar mijn mening het dichts bij de smaak van vers in de buurt komt: Vita Coco Coconut Water. En niet alleen ik ben deze mening toegedaan, een van de investeerders in Vita Coco is Madonna. Dat geeft wel aan hoe booming kokos op dit moment is.Vita Coco

Vita Coco is dus lekker fris en totaal niet zuur, want er zit geen citroensap in om het goed te houden. Ze hebben verschillende smaken, gemengd met een beetje vers fruitsap (dus geen concentraat) en deze bevatten nooit meer dan 1% (fruit) suiker. De kokos met sinaasappel is mijn favoriet. Een pakje van 330 ml kost ongeveer 2 Euro en is verkrijgbaar bij Albert Heijn en de Gezondheidswinkel.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 24 oktober, 2013

LEAVE A COMMENT