Unoco Raw Kokoswater

IMG_0171[1]

Kokoswater, ik houd er wel van. Het is over het algemeen vrij prijzig en soms niet eens het pure, onbewerkte spul, maar gepasteuriseerd of tot concentraat gemaakt en weer aangelengd met water, zoals veel vruchtensappen die je buiten de koeling (en soms ook zelfs in de koeling) kunt vinden.

Uiteraard willen de meeste mensen het liever raw, dus onder de 40 graden verwerkt, zodat alle enzymen behouden blijven. Nou weet ik niet of de temperatuur van onder de 40 nou veel uitmaakt, het is wel een feit dat er bij hitte of bewerking bepaalde vitaminen verdwijnen, die er daarna soms weer aan toe moeten worden gevoegd. Daarom drink ik liever direct uit de kokosnoot, ook voor het leuke gevoel natuurlijk, je waant je even op een tropisch eiland, omringd door palmbomen en exotische vogels. Unoco claimt precies zoals uit een kokosnoot te smaken.

Dat wilde ik wel proberen natuurlijk! En ja, ze hebben gelijk, het smaakt precies zo, het ziet er ook precies zo uit, een beetje rozig en een beetje troebel. Het is ongepasteuriseerd en er is niets aan toegevoegd. Alles wat er in kokoswater zit, zou  dus nog steeds in dit flesje moeten zitten. Mocht je veel moeite hebben met het open hakken van een jonge kokosnoot, dan is dit misschien wat voor jou. Het drankje is op kleine schaal verkrijgbaar: bij Jay’s Juices, Unlimited Health, SLA, Stach en Coffee Concepts (allen in Amsterdam). Een flesje kost ongeveer € 3,50

Ik krijg de laatste tijd trouwens steeds meer de vraag of je wel vegetariër kunt zijn zonder superfoods (denk aan gojibessen, raw chocolade, chiazaad, hennepzaad, kokoswater, kokosvet) Ik wil graag benadrukken dat ik zelf niet elke dag superfoods eet en dat als ik ze eet ik dat doe omdat ik ze vooral lekker vind. In de periode voordat er superfoods in Nederland verkrijgbaar waren was ik trouwens ook al vegetariër. Dat kon en kan volgens mij prima. Als je je ongerust maakt over of je al je voedingsstoffen binnenkrijgt, ga dan eens langs bij een diëtist. Je kunt bij de Vegetariërsbond ook gratis de folder “gezonde voeding” downloaden. Je kunt ook afvragen of sommige superfood claims wel waar zijn, voedingsdeskundige Liesbeth Oerlemans schreef deze verhelderende blogpost over hoe je na kunt gaan of claims waar zijn.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 10 december, 2014

2 Comments

 • Elsbeth

  11 december, 2014

  Mooi geschreven, vooral de informatie over vegetarisch eten/leven. Ook zonder ‘superfoods’ kan je prima vegetarisch of zelfs veganistisch door het leven gaan! :)
  Heb toevallig je blog ontdekt, leuke informatie en de reviews vind ik ook fijn om te lezen :)

  • Laurie

   11 december, 2014

   Welkom op mijn blog Elsbeth en bedankt voor je complimenten. :-)

LEAVE A COMMENT