Kokosbloesemsuiker en Kokosvet

Kokosbloesemsuiker en KokosvetKokosvet en kokosbloesemsuiker. Een paar jaar geleden hadden weinig mensen er vast nog van gehoord, maar opeens waren ze er en nu gebruikt iedereen het. Wat is het en wat kun je ermee? Hierna volgt in elk geval een kort verhaal over wat ik er in elk geval mee doe.

Kokosvet ken en gebruik ik al een tijdje. Onder andere om in te bakken, om glazuur mee te maken op veganistische cakes en in zoete baksels. Ik gebruik het veel liever dan margarine, want het is gewoon veel lekkerder en natuurlijker dan een toch wat meer geknutseld product als margarine. Het beste merk op dit gebied is wat mij betreft Royal Green. Er zijn intussen best wat merken en verpakkingsvormen op de markt. Ik koop altijd kokosvet in een glazen pot, omdat ik heb geleerd dat je vet het beste kan bewaren in glas en ik kies altijd voor de kokosvet waar nog kokossmaak aan zit, maar dat is een kwestie van smaak. Bij Royal Green heet dat trouwens extra vierge, wat ik nogal onzin vind, want dat is de term voor eerste persing olijfolie, maar soit.

Kokosbloesemsuiker is voor mij een nieuwe product. Ik tot kort nog niet gebruikt, maar werd al maar nieuwsgieriger. Hoe dat over kan weet ik niet, ik was waarschijnlijk nog niet op het lumineuze idee gekomen om het mee te nemen als ik in de winkel stond. Voor gerechten waarin kokosbloesemsuiker wordt gebruikt redde ik me altijd wel palmsuiker ( wat trouwens niet hetzelfde is. Ze worden namelijk allebei van een ander soort palm gemaakt, toch word kokosbloemsemsuiker wel eens als palmsuiker aangeduid, wat weer verwarring schept). Omdat het hier niet om geraffineerde suiker gaat zit er nog veel smaak aan, een beetje karamel-achtig en zoet, maar kom op het is dan ook suiker. 🙂Kokosbloesemsuiker en Kokosvet

De komende tijd ga ik nog meer met deze suiker experimenteren. Als je nu al op zoek bent naar een recept met kokosbloesemsuiker verwijs ik je graag door naar het Muffinrecept van Irina, dat ik laatst al heb uitgeprobeerd.

Misschien valt je op dat ik hier geen uitspraken doe over het al dan niet gezond zijn van kokosvet of kokosbloesemsuiker. Op internet toen tegenstrijdige verhalen te ronde. Mijn twee cent? Gebruik alles met mate en probeer te voorkomen dat je voeding eenzijdig wordt, ga voor afwisseling.

Oh ja: Wist je trouwens dat je met kokosolie uitstekend kunt scheren?

Posted by on 7 november, 2013

LEAVE A COMMENT