Sprout Pencil

Sprout PencilSoms is er iets kleins wat grote blijheid in iemand los kan maken en dit product is zoiets. Het gaat hier om een doodsimpel potlood zoals die al jaren bestaan, alleen op de zijkant van het potlood staat “koriander” of “dild” en dat is raar want dat zijn de namen van kruiden. Wat heeft dat met een potlood te maken vraag je je af?

Nou het zit zo, dit potlood is een heel normaal potlood, je kunt er mee schrijven. En op een gegeven moment blijft er een stompje over waar je niets meer mee kan, behalve weggooien natuurlijk. Op dit potlood zit in plaats van een gum een capsule en in die capsule zitten, je raad het misschien al, zaadjes. Nadat je dus bent uitgeschreven doe je het stompje in een bloempot en je geeft het water. Na enkele dagen heb je dan een kruidenplantje. Er zijn verschillende potloden te koop met daarin verschillende soorten kruiden en ook met een paar soorten groenten. Een heel leuk idee!
Sprout PencilSprout Pencil
Het hout van de potloden is duurzaam geproduceerd en de capsule is biologisch afbreekbaar. Ze zijn absoluut niet giftig voor het milieu in welk opzicht dan ook. Mocht je trouwens toch op het einde van je potlood gaan kauwen dan lost de met kruidenzaadjes gevulde capsule op in je mond. Snel die kauwgewoonte afleren dus.

Sprout PencilIk ben deze potloden nog niet tegengekomen in de winkel, mocht je dus een winkel hebben met leuke duurzame spulletjes: Koop ze in! Ze zijn super tof! Nu stond ik zelf natuurlijk voor een dilemma, moest ik de potloden al in de aarde stoppen zodat ik mijn lezers kon laten zien hoe het plantje eruit ziet? Ik besloot het niet te doen, wel zal ik voortaan zoveel mogelijk met potlood schrijven en tekenen. Als het potlood de grond in mag horen jullie van mij.

Meer informatie vind je op de website van Sprout a pencil that wants to be a plant when it grows up.

Posted by on 17 december, 2013

LEAVE A COMMENT