Sóley Organics

SóleySóley is een (voor mij) nieuw cosmetica merk op basis van IJslandse kruiden. Bij IJsland krijg ik altijd meteen positieve associaties: Sigur Rós, geisers, Björk en gekke vulkanen onuitspreekbare namen die het hele vliegverkeer plat leggen, maar nu dus ook met  De proefdiervrije en grotendeels veganistische (op wat bijenwas na) cosmetica producten. 

Het merk is opgezet door en vernoemd naar de IJslandse actrice Sóley Eliasdóttir (wie kent haar niet). De basis van de verzorgingsproducten zijn kruiden die in IJsland in het wild worden geplukt. Veel van de andere ingrediënten zijn biologisch en er zitten geen nasty ingrediënten in zoals aardolieproducten, geur- en kleurstoffen of flataten. De producten die biologisch zijn worden aangemerkt met sterretjes bij de ingrediënten declaratie en zijn gecertificeerd door Tun, de organisatie die in IJsland de biologische keurmerken uitdeelt.

Ik mocht de volgende producten testen:

Sóley
linksboven: GRÆÐIR, rechtsboven: SteinEY, linksonder: GLÓey, rechtsonder: eyGLÓ

GRÆÐIR
Dit is een crème die vrij van toevoegingen is. Je moet het, net als kokosolie even laten smelten in je hand om het goed te kunnen smeren. Het ruikt heel mild. GRÆÐIR betekent genezer in het IJslands. Ik kan me voorstellen dat het goed is om op schrale plekken op de huid te smeren. Ook mensen met een hele gevoelige huid, huid irritaties of eczeem zouden baat hebben bij dit product. Vegans let op: er zit bijenwas in, maar verder bestaat het louter uit plantaardige ingrediënten.

SteinEY
SóleyEen mineralen masker op basis van klei van de Eyjafjallajökull vulkaan. Ja je leest het goed de beroemde vulkaan is verwerkt in een gezichtsmasker. steinEY is een IJslands is woordgrapje. Stein betekent steen maar is ook het eerste deel van het woord steinefni, wat weer mineraal betekent en EY is voor eeuwig in het IJslands. Er zitten maar vier ingrediënten in, twee biologisch en twee natuurlijke. Het masker is een beetje donkergrijs van kleur, maar het wordt lichtgrijs als het droog is. Ook zonder mijn gezicht voor te reinigen, werkt het goed, zoals een masker zou moeten doen.

GLÓey
Dit betekent glans in het IJslands waarmee je naar verwachting een beetje zal gaan glanzen. Het is een milde gezichtsscrub, je ziet de kleine spikkeltjes wel zitten. Het tintelt een beetje op je huid, maar scrubt niet te agressief. En voor het frisse effect, het ruikt heel lekker naar pepermunt.

eyGLÓ
Dit betekent eeuwige jeugd in het IJslands. Het is een vocht inbrengende crème die heel erg lekker naar kruidenthee met een zweempje citroen ruikt. Het product is heel erg smeerbaar en geeft geen vettige waas.

Nieuwsgierig? Meer informatie over de producten en verkoop adressen vind je op de website van Sóley

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 28 oktober, 2013

LEAVE A COMMENT