Odylique

odylique02 Odylique betekent “kracht van de natuur” en het is de naam van een familiebedrijf uit Suffolk wat al sinds 1984 verzorgingsproducten maakt. Het begon met Margaret die zelf producten maakte voor het haar familie met een gevoelige huid en uiteindelijk groeide het uit tot een bedrijf wat ze met haar dochter runt. Tevens een van de eerste biologisch gecertificeerde cosmetica bedrijven van Engeland.
odylique05

Met de hand gemaakt

De producten worden nog steeds met de hand gemaakt door Margaret en zijn vrij van een hele hoop dingen. Voor de hand liggende zoals siliconen en ftalaten maar ook: wolvet, tarwe, zuivel, soja, pindaolie en notenolie. Kortom, alles wat je huid ook maar een beetje kan irriteren wordt weggelaten. Wat er dan over blijft? Niet veel allicht, maar wel precies dat wat nodig is: koud geperste olie, kruiden en essentiële oliën.

Er wordt niet op dieren getest, ze hebben een groep vrijwilligers met een gevoelige huid die hun nieuwe producten uitvoerig testen. Natuurlijk worden ook de grondstoffen bij de leveranciers ook niet op dieren getest. Het klinkt mij allemaal als muziek in de oren.

odylique01

Calendulabalsem

Ik heb verschillende dingen om uit te proberen: het paradepaardje van Odylique, namelijk de calendulabalsem, een soort eight hour cream, maar dan anders. Het is gemaakt om op alle schrale en kapotte delen van je lichaam te smeren, inclusief je lippen. De balsem is fel oranje, net zoals de bloemetjes van de calendulabloem.odylique04

De oranje kleur komt door de bètacaroteen, nee dat niets engs dat is de voorloper van vitamine A. Van de oranje kleur zie je trouwens ook niet echt iets terug op je huid. De balsem verzorgt je kapotte huid echt enorm goed. Ik verkeer qua huid echt nog in de postwinterfase, waarbij mijn lichaam nog wel wat liefde en aandacht kan gebruiken en dit is ideaal spul. Nog een geinige ontdekking: als je de resten van de tape die de fysio gebruikt niet goed weg krijgt, dan doet dit spul wonderen. Het werkt veel beter dan wat pure olie.

Persoonlijk vind ik het heel fijn dat het meteen ook een lippenbalsem is, lekker multifunctioneel. En over het algemeen geldt: als je het met een gerust hart ook kunt opeten, dan zit het qua ingrediënten zeker goed. Er zit essentiële sinaasappelolie in en dat geeft de balsem een hele lichte citrusgeur. De balsem is vegetarisch, maar niet veganistisch omdat er wat bijenwas in zit. Als dit potje leeg is ga ik zeker meteen een nieuw potje aanschaffen.

Naast dit potje heb ook nog wat losse testers van producten mogen proberen, waaronder shampoo, lotions en gezichtsolie.odylique06

Oliën

De ene olie is superfood serum. Deze is geschikt voor de drogere en oudere huid, met als eerste ingrediënt duindoorn. Meestal ben ik geen fan van pure olie, ik ga er van glanzen als een kerstbal en lijkt het verzorgingstechnisch niets te doen. Deze olie is anders. Hij is weer heel erg oranje (zelfde verhaal als bij de calendula), maar daar zie je dus niets van. Aan een paar druppeltjes heb je voor je gezicht genoeg, heel zuinig in gebruik dus en dit product trekt wel in mijn huid, het laat alleen een lichte gezonde, niet vette glans achter.

De andere olie is balancing citrus tonic voor de wat vettere of gecombineerde huid. Op het etiket staat alcohol vermeld, ik weet dat mensen dat bewust vermijden omdat het hun huid uitdroogt, maar dit is een beetje alcohol uit het kruidentinctuur wat gebruikt wordt in de olie. Odylique is verplicht dit op het etiket te vermelden ,maar ze stoppen het er dus niet om de uitdrogende reden in. Goed om te weten. Ook deze olie vind ik heel zuinig en niet supervet. Als je huid al vet van zichzelf is lijkt mij dat ook niet nodig.
De tonic en het serum zijn geschikt voor veganisten.

Shampoo

De shampootester is de gentle herb shampoo, die kom met uitgebreide instructies over dat je hoofdhuid misschien moet wennen aan de natuurlijke shampoo en dat je de shampoo 3 minuten moet laten inwerken om hem optimaal z’n werk te laten doen. Ik was mijn haar al een tijd met shampoo die vergelijkbaar is met die van Odylique dus dat zou geen probleem moeten zijn.

Lotions

De body lotion en repair lotion zijn beide ook heel voedend. Dit is duidelijk een merk wat al jaren ervaring heeft met het maken van superverzorgende producten. Weinig parfum, biologische ingrediënten, goede vetten, geen parfums. Als iemand die snel onder de uitslag zit en snel last heeft van een schrale huid kan ik dat bijzonder waarderen en ik weet zeker dat mensen zonder probleemhuid dat ook zullen doen.

Odylique wordt in Nederland vooral verkocht door webshops die natuurlijke cosmetica verkopen. Meer informatie vind je op de website van Odylique en bij De Nieuwe Band.

P.s. Odylique heeft ook een zonnebrand die fairtrade en biologisch is, geschikt voor veganisten en zonder nano. Er wordt geclaimd dat deze zonnebrand je geen witte waas geeft. Ik heb het nog niet kunnen testen maar ik geef hier alvast de tip.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 7 april, 2017

LEAVE A COMMENT