Fine & Raw Chocolate

Fine & Raw Chocolate

Ik spotte deze rauwe chocoladereep laatst bij Tape shop in Arnhem, de pas geopende winkel van het plaatselijk populaire café, en was meteen benieuwd naar hoe het zou smaken. Het uiterlijk is onopvallend; de reep is verpakt in eenvoudig bruin papier. Grappig genoeg zijn er wel meer rauwe chocolade merken die dit doen. Misschien is het om aan te geven dat het hier om iets heel natuurlijks gaat? 
Als je met je vingers over het papier gaan voel je de bobbelige verpakking. Volgens het papier wat ik erbij heb gekregen, wordt deze reep handgemaakt in Brooklyn. Hierop staat verder een uitleg over hoe de cacao bomen groeien in het oerwoud en dat er in rauwe cacao veel antioxidanten en magnesium zit. De overige ingrediënten worden ook nog uitgelegd, de zoetmiddelen: blauwe agavenectar en palmsuiker, kokosolie en Himalaya zout. Ook hiervan worden de gezondheidsvoordelen genoemd, voor wat het waard is.

Nog voordat ik ook maar een hap heb genomen, is er echter een groot nadeel aan deze chocolade en dat is de prijs. Met 6 euro voor zo’n 54 gram aan chocolade, is dit een hoop geld per hapje. Ter vergelijking: Lovechoc kost ongeveer 3 euro per 40 gram.

Goed, genoeg over de prijs, de buitenkant en al wat er nog meer bij komt, want wat is de smaak van deze fine & raw? Laat ik voorop stellen dat rauwe chocolade echt een goede uitvinding is voor mensen die zichzelf geen zoetekauw vinden. Dat is met deze rauwe chocolade ook zo, hij is zeker niet te zoet en heeft die heerlijke bittere smaak die lang op je tong blijft hangen. Ik proef echter niet iets wat de hoge prijs in vergelijking tot de concurrentie de moeite waard maakt. Er zitten helaas ook geen cacaonibs in, iets wat ik een goede toevoeging zou vinden. Een beetje een standaard rauwe chocola dus.

Al met al een prima chocolade, maar het is z’n speciale prijs niet helemaal waard. Fine & Raw is gelimiteerd verkrijgbaar bij Tape shop in Arnhem. Naast de gewone uitvoering, is er ook een variant met rood fruit en zeezout.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 20 mei, 2013

1 Comment

  • Martine

    14 november, 2013

    Ga gauw eens in Arnhem kijken..

LEAVE A COMMENT