Lavera

Lavera @ Lauriekoek.nl
In deze review wil ik graag het cosmeticamerk Lavera met jullie bespreken. Lavera heeft uitsluitend proefdiervrije producten in het assortiment. De laatste tijd krijg ik, mede door het verbod op dierproeven wat nu voor de hele Europese Unie geldt, veel vragen over hoe het nu zit met het al dan niet proefdiervrij zijn van cosmetica. Helaas: Lavera is niet meer Proefdiervrij hier lees je er meer over.

Hieronder volgt de originele blogpost die ik er destijds over heb geschreven.

Er zijn een paar redenen om nog steeds kritisch te zijn op wat je koopt. De eerste reden is dat sommige fabrikanten weliswaar als proefdiervrij gelden in Europa, maar toch op dieren testen om te kunnen verkopen in China, een opkomende markt die dierproeven verplicht. Een andere reden is dat sommige (internet)winkels speciale uit Amerika geïmporteerde make-up en verzorgingsproducten verkopen van merken, die toch op dieren testen.

Proefdiervrij

De makkelijkste manier om er zeker van te zijn dat je proefdiervrij koopt, is het letten op de keurmerken die ik eerder beschreef en het blijven raadplegen van de cosmeticagids van proefdiervrij.nl, daarin staan merken die voor het verbod van kracht werd al proefdiervrij waren. Zo weet je absoluut zeker dat je goed zit. Zelf probeer ik zeer onderzoekend te zijn. zo gelden L’oreal, Maxfactor en Maybeline hier misschien als proefdiervrij sinds het verbod. In de make-up gids van PETA staan ze als een bedrijven die wel op dieren testen. Let ook goed op het volgende: want doordat bedrijven de Chinese markt willen betreden, kunnen ze na lange tijd dus ineens niet meer proefdiervrij zijn.

Lavera is gelukkig absoluut proefdiervrij heeft het Natrue keurmerk en de meeste producten hebben het vegan society keurmerk. Dat keurmerk zit overigens niet altijd prominent op de voorkant, soms is het dus even zoeken. De producten zijn niet helemaal biologisch maar bevatten wel biologische ingrediënten, dit is duidelijk aangeven op de verpakking.

Ik testte de volgende producten:

Basis Sensitiv All-round Cream

Een romige, boterachtige substantie die goed smelt in de je handen. Het ruikt lekker, maar nog wel heel neutraal en kan daardoor goed door zowel mannen als vrouwen worden gebruikt. De crème zit in een Nivea-achtig blikje wat ik wel nostalgisch vind op een of andere manier.Lavera @ Lauriekoek.nl

Basis Sensitiv Handcrème

Het crème heeft bijna dezelfde geur als de all-round cream, maar dan iets minder vettig en laat een verzorgend maar niet plakkend laagje achter op je handen. Op de foto zie je een klein tubetje maar er is ook een grote tube verkrijgbaar van.Lavera @ Lauriekoek.nl

Twee Gezichtsmaskers: Balancerend en Reinigend

De ene is met mint en de andere met calendula. Ze zijn lekker fris en fruitig, maar let op: de maskers mag je twee keer in de week gebruiken.Lavera @ Lauriekoek.nl

Lavera @ Lauriekoek.nl

Ook kreeg ik van lavera een hele hoop testers, die kun je aanvragen op hun website. Dat vind ik erg sympathiek, er zijn maar weinig merken die testers opsturen, terwijl dat heel handig is. Zo kun je het eerst proberen voordat je een hele verpakking aanschaft. Zeker als je bijvoorbeeld een hele gevoelige huid hebt, die niet alles verdraagt.

Op website van Lavera vind je meer informatie proefpakketjes en testers aanvragen kan via deze pagina op de website van Lavera.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 9 augustus, 2013

4 Comments

 • Annemieke

  19 augustus, 2013

  Ik heb een gezichtscreme van Lavera. Ik heb een nogal moeilijke huid, verdraag zeker niet alle cremes, maar deze bevalt tot nu toe goed. Ik gebruik ’em niet dagelijks, heb de tube eigenlijk gekocht omdat ik een weekend weg was en mijn creme vergeten was. Normaal gebruik ik de biologische cremes van Madara. Maar de Lavera voelt prima.

  • Laurie

   20 augustus, 2013

   Goed om te horen! Naar de crème van Madara ben ik zelf ook erg benieuwd.

 • Sophie

  27 augustus, 2013

  Helaas is Lavera niet meer dierproefvrij, omdat ze, zoals je al noemt in je artikel, in China verkopen. Het Vegan Society logo en NaTrue (Ecocert en BDIH ook trouwens) garanderen ook geen dierproefvrije producten meer, ze staan allemaal dierpoeven in China toe helaas..

  Proefdiervrij update hun lijst trouwens niet meer sinds het EU verbod en is daarom ook niet betrouwbaar meer. Er staan verschillende merken in hun lijst die al jaren in China verkopen… de enige betrouwbare lijst, is nu die van Leaping Bunny :)

  • Laurie

   28 augustus, 2013

   Ik had er inderdaad al wat over gelezen, het word helaas steeds moeilijker om ethische keuzes te maken. Jammer dat de meeste keurmerken behalve leaping bunny geen garantie meer kunnen geven. Ten tijde van het online gaan van deze post was ik er niet van op de hoogte dat Lavera niet meer proefdiervrij was/is.

LEAVE A COMMENT