Inspiral Boerenkoolchips

InspiralAls je in een supermarkt om boerenkoolchips vraagt, dan word je waarschijnlijk uitgelachen of gewoon raar aangekeken, maar inmiddels in de boerenkooltrend uit Amerika ook naar Nederland overgewaaid en zijn er intussen bij meerdere winkels verschillende merken verkrijgbaar. Ik spotte het de chips van merk Inspiral bij Gimsel in Rotterdam en besloot het aan een smaaktest te onderwerpen.  Ik kocht twee zakjes: Cacao & Cinnamon en Beetroot & Arceola.

InspiralDe boerenkoolchips van Inspiral worden verkocht in makkelijk composteerbare zakjes. Ze zijn raw, biologisch, glutenvrij en veganistisch. Het zakje vermeldt ook nog dat ze vrij zijn van genetische modificatie, maar dat is een beetje overbodig, want biologische producten mogen nu eenmaal  nooit genetisch gemodificeerd zijn. Ze zijn in totaal in vijf verschillende smaken verkrijgbaar.

Inspiral is overigens afkomstig van Inspiral Lounge, een vegetarisch rawfood café in de Londense wijk Camden. Mocht je dus binnenkort nog naar Londen gaan en zin hebben in rawfood, dan weet je waar je moet zijn.

Mijn onbetwiste favoriet van de twee geteste smaken is Cacao & Cinnamon. Eigenlijk een hele gekke combinatie met boerenkool, maar hij werkt uitstekend. Het is ook gezoet met kokosbloesemsuiker, wat het wel behoorlijk zoet maakt. Beetroot & Acai daarentegen smaakt vooral naar voedingsgist (wat aan veel vegantische producten wordt toegevoegd voor een beetje kazige smaak) en maar een heel klein beetje naar biet. Wat dat betreft vind ik  “Old Favorite” van Kool Organics veel lekkerder.Inspiral

Een zakje boerenkoolchips van Inspiral kost ongeveer 3 euro voor 30 gram en is te krijgen bij Gimsel, Organic Food for You en de biologische voedingskraam op de zaterdag markt in Arnhem.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 13 april, 2014

LEAVE A COMMENT