Recept: Krokant gebakken ravioli met een dip van zure room en bieslook uit Het groene kookboek

Recept: Krokant gebakken ravioli met een dip van zure room en bieslook @ Lauriekoek.nlHet is weekend, tijd voor een snack! Het tweede recept dat ik uit Het groene kookboek met jullie mag delen is krokant gebakken ravioli met een dip. Uitstekend geschikt om te snacken tijdens een sportwedstrijd.

Krokant gebakken ravioli met een dip van zure room en bieslook

Voor 4 personen om te delen,

Voorbereiding 5 minuten, bereidingstijd 12 tot 16 minuten

Wat is er beter dan kant-en-klare ravioli uit de winkel? Krokante kant-en-klare ravioli uit de winkel! Een nieuw gerecht, leuk om lekker heet te eten, liefst met iets kouds (én bruisends) erbij – de puristen onder jullie moeten maar even wegkijken, want de dip van zure room en bieslook maakt dit gerecht echt helemaal af. Ik was vergeten om voor het bakken nog wat Parmezaanse kaas over de ravioli te strooien, maar ik heb het in de beschrijving wel opgenomen zodat jij het straks niet vergeet.

Ingrediënten
  • 250 gram kant-en-klare verse ravioli (bijv. spinazie of kaas en tomaat)
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • snufje zeezoutvlokken
  • handvol geraspte vegetarische Parmezaanse kaas

Voor de dip:

  • 150 ml zure room
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • zeezoutvlokken, naar smaak
Werkwijze

Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Leg de ravioli in een met bakpapier beklede braadslede of op een bakplaat die groot genoeg is om alles er in één laag in te doen; haal deegkussentjes die aan elkaar vastzitten voorzichtig los. Sprenkel dan de olijfolie erover, bestrooi met zeezout en meng voorzichtig met je handen zodat alles met een dun laagje olie bedekt is.

Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak 15 minuten tot de ravioli eruitziet als krokante, goudbruine ‘planeetjes’ (controleer na 12 minuten en zet zo nodig nog 3-4 minuten terug in de oven). Meng intussen de zure room en bieslook in een kom en breng op smaak met zeezout.

Serveer de deegkussentjes binnen 5 minuten – ze zijn het lekkerst als ze warm zijn. Je kunt ze ook van tevoren maken en vlak voor het opdienen nog even in een hete oven opwarmen
Recept: Krokant gebakken ravioli met een dip van zure room en bieslook @ Lauriekoek.nl

Posted by on 6 juli, 2024

LEAVE A COMMENT