Quinoaproducten van Nature Crops

QuinoaproductenHet jaar 2013 werd niet alleen uitgeroepen tot quinoa jaar door de FAO, het was ook mijn quinoa jaar! Dat betekend niet dat het dit jaar abrupt afgelopen is met de quinoa recepten. Natuurlijk zal je er op mijn blog komende tijd zeker nog over lezen. Het leek mij leuk om een overzicht te maken met de quinoa producten die op dit moment op de markt zijn. Er zijn er namelijk best wat. 

Deze quinoa producten zijn van het merk Nature Crops, dat is volgens mij ook momenteel het enige merk wat snelkook quinoa en gepofte quinoa aanbied. Ze maken ook quinoa repen en ook die heb ik uiteraard besproken. Alle quinoa is biologisch en gecertificeerd glutenvrij, dat betekend dat de producten allemaal zo’n symbooltje dragen van een korenaar met een streep erdoor.

Er zijn de volgende soorten quinoa te koop:

Gewone quinoa
Even goed wassen voor gebruik dan was het je stofje dat quinoa bitter maakt eraf. Per portie quinoa moet je ongeveer twee porties water rekenen. Breng de water met quinoa aan de kook, als het kookt het vuur zacht draaien en in 12 minuten kook je de quinoa gaar. Dit werkt altijd! Ik gebruikte quinoa al eerder om een strudel mee te vullen en om een salade mee te maken.

Voorgekookte quinoa
Dit is zoiets als de snelkookrijst. Het is voorgekookt en daarom in 3 tot 4 minuten gaar. Handig voor als je echt heel weinig tijd hebt.

QuinoaproductenQuinoaproducten

Gepofte quinoa
De oude vertrouwde quinoakorrel, maar dan gepoft. Ik heb hier een paar recepten mee bedacht. Het is heel leuk om zoetigheden mee te maken. Mijn recept voor quinoa bites vind je hier en quinoa choco-pindakaasballetjes vind je hier.

Quinoavlokken
Dit is heel makkelijk om als ontbijt te eten. Je kunt de vlokken overgieten met kokend water of sojamelk en wachten tot de vlokken zacht zijn. Zo simpel kan het zijn. Ook is het leuk om muesli mee te maken denk ik, dat ga ik binnenkort eens proberen.QuinoaproductenQuinoaproducten

Quinoameel
Quinoameel smaakt een beetje nootachtig, maar als je daar rekening mee houdt, kun je er lekker glutenvrij gebak of zelfs brood mee bakken. Let op, als een recept eigenlijk met tarwemeel gemaakt moet worden, kun je het niet zomaar vervangen voor quinoameel.

Quinoarepen
Er zijn nu ook kant-en-klare repen van quinoa op de markt. Deze zijn eveneens glutenvrij en op de yoghurtvariant na zelfs veganistisch. Ze zijn zoet en knapperig en het is ook een best vullend tussendoortje. Lekker!
QuinoaproductenQuinoaproductenQuinoaproducten

De producten van Nature Crops kun je onder andere kopen bij de Tuinen, Marqt en sommige vestigingen van Jumbo en Albert Heijn. Ze hebben trouwens ook een webwinkel, en Nature Crops kun je uiteraard ook vinden op Facebook.

Volg mij via Bloglovin.

Posted by on 16 januari, 2014

1 Comment

  • Petra Krommenhoek

    17 januari, 2014

    Wat leuk, …..deze uitleg, want ik kon dit helemaal niet en ga er nu toch ook eens heel bewust naar op zoek…

    Groetjes Petra

LEAVE A COMMENT