Numi Thee

numi01Terwijl ik dit typ zit ik heerlijk achter de computer kerstmuziek te luisteren, met een kopje Numi thee. Ik vind het lekker, maar dat is niet altijd zo geweest. Vroeger vond ik Numi thee maar raar en bitter. Ik besloot dat het niets voor mij was, dat super bittere smaakje. Dat was voor ik ontdekte dat je meeste thee het beste kunt trekken op een temperatuur van 80 graden. Ik moet zeggen, dat heeft mijn mening over thee radicaal veranderd. Daarom besloot ik ook Numi een tweede kans te geven. Een goede beslissing moet ik zeggen. De smaak is nu heerlijk, nu ik het op 80 graden laat trekken. Geen rare intens bittere smaken meer, maar gewoon een aangename thee smaak. Ik snap ineens waarom dit een prijswinnende thee is.

Het is wel even een gedoe, dat laten afkoelen na het koken tot de juiste temperatuur. er zijn speciale theethermometer voor te koop bij koffie- en theespeciaalzaken. Het lijkt misschien wat gek en mensen vragen soms zelfs aan je of je aan het controleren bent of de thee koorts heeft, toch is het echt de moeite waard, geloof mij maar.

Goed, terug naar de Numi thee. Deze is biologisch en fair trade, geen theepoeder, geen smaakstoffen. De theezakjes zijn zelfs helemaal composteerbaar. Er is ook hartige thee verkrijgbaar van Numi (ja echt, met bijvoorbeeld wortel, spinazie en venkel) en pu-erh, een speciale gefermenteerde thee. Ik probeerde groene thee met jasmijn en rooibos met chaikruiden.

De groene thee met jasmijn is de lekkerste groene thee met jasmijn die ik in tijden geproefd heb. Het is een smaak die vaak kies, dus ik kan goed vergelijken. De jasmijn is subtiel en de groene thee is heel mild van smaak. De chai en rooibos is ook een hit bij mij, ik houd van rooibos en chai kruiden en dit is precies goed, lekker winters.

Numi is een familie bedrijf, de verpakkingen zijn ontworpen door Reem, de zus van Ahmed. Zij maakt schilderijen gebaseerd op foto’s van zijn reizen en die komen op de thee verpakkingen. De prijs van een pakje Numi thee is ongeveer € 4,- voor 18 zakjes. Het is te koop in onder andere natuurwinkels, delicatessenwinkels en winkelketens zoals Ekoplaza en De Tuinen. Voor een volledige lijst verkoopadressen kun je terecht op de website van Numi Thee.

Posted by on 14 december, 2014

4 Comments

 • Vanessa

  14 december, 2014

  Fijn dat ik jou blog heb ontdekt!
  Zo kwam ik opeens op een vrijdagavond bij de Mallemoere terecht

  • Laurie

   14 december, 2014

   Hoi Vanessa! Welkom op mijn blog. Hoe vond je het bij de Mallemoere?

 • Jolanda

  18 april, 2015

  Er is een waterkoker van Krups die je op temperatuur kunt instellen en aflezen maar ook kunt stoppen als je voorkeurstemperatuur bereikt is. Als je hem eerst wilt laten koken kun je daarna zien wanneer hij ver genoeg is afgekoeld. Super handig!

  • Laurie

   19 april, 2015

   Dat klinkt inderdaad als een handige optie. Ik ken zelf alleen een aparaat van Solis. Dat is bedoeld voor de “echte thee liefhebber”, nou ben ik ook een thee liefhebber maar de prijs 300 euro gaat wel erg ver.

LEAVE A COMMENT