ProBar

Probar @ Lauriekoek.nl Goedemorgen Lauriekoek lezers? Komen de hardloop blogposts jullie neus al uit? Ik hoor het graag. Jullie zijn altijd zo stil en bescheiden, terwijl ik toch zie dat jullie hier komen om de blogposts te lezen. Vandaag deel ik mijn favoriete proteïne repen met jullie, die kun je eten voor of na het sporten maar stiekem eet ik er ook wel eens een als snack. Omdat ik ze zo lekker vind.

Het merk heet Probar. Voor zover ik weet zijn alle producten van Probar veganistisch. En dat is fijn wat lang niet alle repen op basis van eiwitpoeders zijn dat. Meestal zijn ze gemaakt met melkeiwitten. Daar is niet per se iets mis mee maar ik heb het liever plantaardig, als het kan, en dat kan dus prima.

Energy Chews

Een van de toffe dingen die ik ontdekte van Probar is dat ze energy chews hebben. Dat zijn een soort snoepjes met isotone eigenschappen, wat wil zeggen dat ze stoffen bevatten die je tijdens het sporten moet aanvullen. Meestal doe je dat met gels maar er bestaan ook speciale jelly beans die je kunt eten tijdens de inspanning. Meestal zijn die allemaal ronduit vies en je kiest de minst smerig uit. Deze vierkantjes vielen mij qua smaak heel erg mee. Ik hield ze prima binnen tijdens het lopen en ik spoelde ze makkelijk weg met water. Ik ben fan!Probar @ Lauriekoek.nl

Repen

De andere repen zijn specifiek gemaakt als snelle reep voor de inspanning, als maaltijd vervangende reep, of als een soort snack. Ze bevatten allemaal een goede mix van koolhydraten en eiwitten. Ze bevatten ook suiker maar dat is logisch, je hebt dat nodig als je veel energie gaat verbranden. Zo is de energie als het ware direct beschikbaar om te gebruiken. De repen zijn allemaal voedzaam, je kunt er weer even tegenaan als je er een op hebt.

De Base reep heeft echt iets candybarachtigs (met rice crispies en chocolade), terwijl de bites en meals meer iets weg hebben van notenpasta met proteïne poeder. Je krijgt echt het “yo dit is gezond” gevoel. Probar @ Lauriekoek.nl

Ik kan mij voorstellen dat je nu heel graag wil weten wat er in elke reep zit. Gelukkig hoef ik dat hier niet allemaal over te typen, dat kun je makkelijk vinden op de website van Probar zelf. Veel van de repen zijn ook glutenvrij en sommige zijn biologisch. Ik weet dat sommige mensen zich zorgen maken over Amerikaanse producten qua GMO. Nou zou ik nooit GMO producten eten (althans nooit bewust) en op alle repen zit dan ook het GTMO-vrij label.

Je vindt de repen, alle soorten en ook de energy chews bij fietsenwinkel Mantel in Arnhem (ze hebben ook een webshop) en de andere Probar producten zijn onder andere ook bij Albert Heijn verkrijgbaar. Een snack kost € 2,50 een grote Base reep € 3,70.

Posted by on 18 mei, 2016

LEAVE A COMMENT