Pickle de winkel

Pickle de Winkel @ Lauriekoek.nlWat een coole initiatieven verschijnen er ineens in Arnhem. Eerst werd mijn aandacht getrokken door de SRV wagen van de Blauwe Tomaat en nu is Pickle de winkel bij mij onder de aandacht gebracht. Ze zitten aan de Klarendalseweg (in de het pand waar Slaatje Bla vorig jaar nog zat). Pickle de winkel, is een eetwinkel. De naam verwijst naar pekelen, maar ook naar een van mijn favoriete dingen: fermenteren. 

Meteen toen ik binnenkwam kwam er al een fermentatiegeur op mij af. Er stond vissaus op het menu, dat rook je luid en duidelijk. Maar er hing ook een andere bekende geur, een zuurkoolachtige. Dat is niet zo gek want bij Pickle verkopen ze allerlei gefermenteerde waar. Kimchi bijvoorbeeld, op basis van spruitjes, maar ook diverse andere pickles, siroop met allerlei spannende ingrediënten of harira. Pickle de Winkel

Pickle de Winkel @ Lauriekoek.nl

Ik mocht hier gelukkig ook wat proeven, te weten: watermeloenschil op zuur en kimchi met spruitjes. Ik keurde ze allebei meteen goed. Oh en mocht je nu denken: watermeloenschil? Ja die is eetbaar, dat weet ik sinds het Mamoesjka kookboekPickle de Winkel @ Lauriekoek.nl

No waste

Een van de dingen die Pickle de winkel doet is het voorkomen van voedselverspilling door bijvoorbeeld te kleine of gek gevormde producten van bedrijven en personen te verwerken tot lekkere dingen. Toen ik er was stond de tafel met pompoenen en stonden er kuipen met kweeperen, mispels en kweeappels. Kweeappels hebben echt een verrukkelijke geur, jammer dat er geen geur fotografie bestaat. Dat kweeappels en -peren elders niet zo makkelijk zijn te vinden, terwijl er een overschot is, vind ik vreemd. Gelukkig weten ze er bij Pickle wel raad mee. Terwijl ik stond te praten met een van de eigenaresses kwam er zelfs nog iemand binnen om te vragen of ze interesse had in overschotten uit haar tuin. Kweeperen natuurlijk.Pickle de Winkel @ Lauriekoek.nl

Pickle de Winkel @ Lauriekoek.nl
Pickle de Winkel @ Lauriekoek.nl
Pickle de Winkel @ Lauriekoek.nl

De passie spat er vanaf. Ik vind het goed dat Pickle de winkel ook moestuin overschotten aanneemt. In tegenstelling tot de Blauwe Tomaat, die dat minder goed durft. Aan de ene kant snap ik dat je de regels wil volgen, aan de andere kan kan het toch niet zo zijn dat er aan de ene kant mensen honger hebben en aan de andere kant perfect eten is dat niet gegeten wordt? Op wat voor manier dan ook?

Stap er eens binnen

Wees vooral niet bang om bij Pickle de winkel binnen te stappen. Zelf heb ik dat soms ook, dat ik een drempel ervaar om ergens naar binnen te gaan. Ik weet soms ook niet precies waarom. In het geval van Pickle is dat niet nodig, je mag van alles vragen en ik weet zeker dat ze graag antwoord geven op eventuele vragen. Ik ging in ieder geval super vrolijk naar huis. Pickle de winkel is open van woensdag tot zaterdag van 11 tot 19. Je vindt ze op Klarendalseweg 34 in Arnhem.Pickle de Winkel @ Lauriekoek.nl

 

Posted by on 23 oktober, 2018

2 Comments

 • L. H. Louis

  12 december, 2022

  Ik zie een mooie bak met kweeperen op één van de foto’s.
  Verkopen jullie die ook los en onbewerkt?
  Alvast dank voor Uw reactie
  Groet, Louis

  • Laurie

   12 december, 2022

   Deze blogpost is 4 jaar oud. Ik denk dat de kweeperen inmiddels wel op zijn gemaakt. Die kweeperen kwamen van iemand uit de buurt, die vroeg op Pickle de winkel er nog iets mee kon. Dat weet ik omdat ik als klant in de winkel stond te praten met de eigenaresse. Zoals je misschien uit voorgaande zinnen kunt opmaken ben ik niet de eigenaar van Pickle de winkel.
   Als je kweeperen zoekt zou ik naar een Turkse winkel gaan, daar liggen ze vaak. Of bij de beter gesorteerde groenteboer, die kan ze ook vaak voor je bestellen.

LEAVE A COMMENT