Boerenkool

IMG_6106[1]Voordat boerenkool een superfood werd, was ik er altijd een beetje bang voor. Ik associeerde het vooral met boerenkool met worst: een gerecht wat bepaald niet een van mijn favoriete gerechten is. Maar toen kwamen de boerenkoolchips, de smoothies en de salades. Dat veranderde mijn perspectief en volgens mij ook dat van veel anderen. Nu is er dit kookboek: boerenkool.

In dit boek vind je dus geen traditionele stamppot, maar wel smoothies, soep, salades, ontbijtjes, snacks en basics. Echt van alles met boerenkool: kimchi, strooisel, hoofdgerechten, bijgerechten en zelfs toetjes. Niet alleen boerenkool trouwens, maar ook palmkool, paarsekool, red russian en baby boerenkool.

De recepten voor de sapjes zijn leuk maar de ideeën om boerenkool in je maaltijden te verwerken vind ik nog leuker. Van fritata tot hummus tot aardappel salade, werkelijk overal kun je een portie boerenkool in verwerken. En dat zonder dat het eentonig en saai wordt. Het zijn ook zeker niet alleen rauwe gerechten.
IMG_6051[1]
Het boek is niet compleet vegetarisch, want in een paar gerechten worden spekjes gebruikt of garnalen. Dat valt in dit geval meestal nog wel op te lossen met producten van de vegetarische slager. Vooral vega-spekjes in combinatie met boerenkool zijn een hele goede combinatie.
IMG_6050[1]
Als je zou willen zou je dus met dit boek in de hand dagelijks boerenkool kunnen eten. Vooral in de wintermaanden, als boerenkool een van de seizoensgroenten is, zou dat heel makkelijk te doen zijn. Misschien word het wel de nieuwe variant op detoxen. De boerenkoolkuur. Ik zou er niet van op kijken.
IMG_6049[1]
Ik heb grote bewondering voor mensen die elke dag keurig een smoothie met boerenkool drinken. Zeker als het buiten koud is en ik zelf de voorkeur zou geven aan een warme soep in plaats van een halve liter koud vocht. Al heb ik nog altijd liever een smoothie dan een bord vol boerenkool stampot. Ha!

Dit boek maakt deel uit van een serie van Uitgeverij Becht, eerder verscheen al het boek Groene Sapjes en het boek Suikervrij. Als de opzet van die boeken je beviel en je zin hebt in meer gezonde kost, dan mag dit boekje zeker niet in je verzameling ontbreken.

IMG_6048[1]
Boerenkool
Amelia Wasiliev
Uitgeverij Becht
12,50

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 26 september, 2015

LEAVE A COMMENT